Dočkáme se knih Jamese Dashnera v češtině?

Knihy Novinky

O sérii The Maze Runner a nyní již natočené adaptaci první knihy jste toho nejspíš četli a slyšeli spoustu. Jenže v češtině zatím knihy nevyšly a vy si je tak nemůžete přečíst, i když byste moc chtěli? Tak pro vás máme skvělou zprávu.

Včera jsme vydali info o tom, že byla premiéra filmu The Maze Runner posunuta o více než půl roku na září 2014. To je sice fakt, který nás mrzí, ale zároveň se na něm dá najít něco pozitivního. Do té doby by totiž měla vyjít česky minimálně první kniha série Labyrint od Jamese Dashnera.

MazeRunner1

Už nějakou dobu se šeptalo o tom, že se s přicházejícím filmovým hitem některé české nakladatelství rozhodne sérii zakoupit. A protože všichni víme, že to s knižními adaptacemi nemusí dopadnout úplně podle plánu, bylo by rozhodně lepší knihy (alespoň některé) vydat ještě před premiérou. Práva ke knize nakonec získala Euromedia Group, která je publikuje pod značkou Knižního klubu. Podle prvních informací by mohl první díl nést název Útěk a na pulty knihkupectví dorazit v dubnu 2014. Předběžně byly také stanoveny názvy a měsíce vydání dalších dílů: v srpnu Zkouška ohněm (The Scorch Trials) a v prosinci také Vražedná léčba (The Death Cure).

MazeRunner2

Zda nakladatel převezme některou sadu originálních obálek, zatím není známo. Mě osobně by se více líbily druhé, obrysové obálky, které zdobí paperbacková vydání nakladatelství Chicken House. Knižní klub si však často vytváří ke knihám obálky vlastní, takže si na konečnou podobu českého vydání budeme muset nějakou dobu počkat.

Veškeré uvedené informace ohledně českého vydání jsou plně v režii EMG a mohou se kdykoli změnit. 

Zdroje informací a obrázků: goodreads.com, bux.cz

2 thoughts on “Dočkáme se knih Jamese Dashnera v češtině?

  1. Prosím, ano! Tak moc bych si tuto, podle ohlasů, slušnou sérii chtěla přečíst. I když mám ráda angličtinu, moje schopnost angličtiny není zas tak výborná, abych zvládla normálně bez zádrhelů číst. Takže bych skončila s knížkou v jedné ruce a se slovníkem v druhé ruce, a to se mi opravdu nechce. 😀 Doufám, že vše klapne a „Labyrint“ se u nás brzy objeví.

    1. Tak spolu s posunem premiéry filmu bude nejspíš posunuto i české vydání knížky (což má plně v režii EMG), ale mělo by to být ještě letos 🙂
      Markéta Kubalová recently posted…MEGA knižní uzávěrkaMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge