Vrátí se Americké psycho jako seriál?

Knihy Seriály

Televizní stanice FX oznámila, že pracuje na seriálovém pokračování filmu Americké psycho. Tento kontroverzní thriller vznikl na motivy stejnojmenné knihy Breta Eastona Ellise.

americke-psychoHororový román z roku 1991 se odehrává v 80. letech pojednává o mladém investičním bankéři Patricku Batemanovi. Ten se stává brutálním sériovým vrahem a příběh je jeho fiktivní výpovědí osobního života i násilných zločinů.

V roce 2000 byl do kin uveden film Americké psycho s Christianem Balem v hlavní roli. Seriál stanice FX však nebude navazovat přímo na děj filmu, jeho příběh totiž začne o mnoho let později. Patrick Bateman už má za sebou padesátiny a rozhodne se najít si učně. Jeho chráněnec se mu brzy stane rovným a stvoří další generaci amerického psycha.

Seriálový pilot je připravován v koprodukci FX a Lionsgate, scénář napíše Stefan Jaworski. Pokud by byl projekt vybrán a nasazen do vysílání, bude následovat trend sériových vrahů v televizi. K těm v současnosti patří Bates Motel (A&E), Hannibal (NBC) a The Following (FOX).

Zdroje informací a obrázků: insideTV.ew.com, kosmas.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge