Natáčení City of Ashes bylo odloženo

Filmy Knihy Novinky

První filmový díl Nástrojů smrti celosvětově sklízí spíš kritiku ze strany recenzistů, ale i fanoušků knižní předlohy, než aby bodoval v žebříčku návštěvnosti. Investice se tak vrací velice pomalu, proto se nejspíš Constantin Film rozhodlo produkci odložit. Zruší ho úplně?

Natáčení druhého dílu mělo začít už příští týden v Torontu, jak se ale zdá, filmové studio je na vážkách. O druhém filmu se přitom mluví už od května, kdy sama Cassandra Clare potvrdila, že se pracuje na scénáři. Kromě toho prozradila, že se filmové adaptace dočká také její prequelová série The Internal Devices. Jak to tedy bude dál?

Studio prozatím natáčení odložilo, nevyjádřilo se k tomu, jestli se odloží jen na pár týdnů nebo napořád. Podle dostupných informací si Město z kostí na sebe od srpna celosvětově vydělalo teprve 58 milionů dolarů, přitom produkce do natáčení vrazila 60 miliónů, a to je částka bez reklamy a osvěty.

Constantin Film má dlouholetou tradici v adaptaci young adult knih na filmová plátna. Oddálení natáčení City of Ashes nebylo lehké rozhodnutí. Ale po té, co jsme vše probrali se svými partnery na kreativní i distribuční straně, bylo jasné, že bude lepší chvíli počkat, než přijdeme na trh s druhým dílem,“ řekl producent Constantin Film, Martin Moszkowicz. „Nástroje smrti mají velice loajální a silnou fanouškovskou základnu, jde o bestsellerovou knižní sérii. Chceme přinést co nejlepší obraz světa Cassandry Clare a vyždímat z toho co nejvíce.

Zvláštní je, že se k režisérské stoličce měl vrátit Harald Zwart, ačkoliv je pro fanoušky spíše symbolem zpackání jejich oblíbené knihy. Lily Collins, Jamie Campbell Bower i Kevin Zegers podepsali smlouvy k návratu a herecké obsazení měla dokonce doplnit Sigourney Weaver.

Rozhodnutí o odložení padlo na na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu teprve před pár dny. Produkce nechce začít natáčet s nedokončeným scénářem a raději si počká, až bude hotový, aby se mohl případně ještě poupravit a vyšperkovat.

Znamená to, že velký boom young adult filmů nenese dobrotu? Přece jenom úspěch neměly ani Nádherné bytosti, ani Hostitel (ačkoliv ten by se podle autorky měl spíše zařazovat mezi adult knihy). Do konce roku nás čeká ještě druhý díl Hunger Games a Enderova hra. Povedou si líp, anebo si taky vyžerou neúspěch? Na příští rok se ještě můžeme těšit na Vampýrskou akademii, The Maze Runnera a Divergenci. Doufejme, že se ostatní filmaři poučí a přinesou nám výborné filmy.

Zdroj informací a obrázků: TheWrap.com, Hypable.com, PageToPremiere.com

9 thoughts on “Natáčení City of Ashes bylo odloženo

  1. Holt dnešní „mládež“ je velmi kritická a autoři filmů by si to měli dobře promyslet, když mají velkou konkurenci v knižní předloze. Mě je třeba líto, že se natočil jen jeden díl Eragona, ale teď co čtu knihu se nedivím, že film totálně propadl.
    Bastera recently posted…Letní projekty, kterých se účastnímMy Profile

    1. O Eragonovi mi radši ani nemluv. Já bych ten film prostě vymazala, udělala jako že neexistuje a natočila celou tetralogii znova. Jiní herci, jiný scénář, jiná hudba a hlavně jiná Safíra! 😀

      Ale asi máš pravdu, no. Ono je hrozně těžký udělat film na stejné úrovni jako je kniha.. případně pak ještě ho vyšperkovat nějak víc 🙂

  2. No upřímně Nádherné bytosti byl děsnej paskvil… Hostitele jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat film a knihu, ale film jako takový se mi vcelku líbil 🙂

  3. Musím říct, že jsem taky takový kritik, že přečtu knížku, jdu na film a pak kritizuju.Kniížku jsem sice nečetla takže nemůžu srovnávat. A ostatní by neměli být tak kritičtí. Film nemá být přesný odrazem knihy a kolikrát to nejde ani tak udělat.

  4. A byla by škoda, kdyby se nenatočil další díl kvůli lidem kteří četli knihu a nelíbí se jim film protože to není přesná kopie knihy.

  5. Viděla jsem film i jsem četla knihu a zas tolik se to neodlišilo ano vynechali třeba to když se Simon měl proměnit v krysu jo.Ale nebylo to zas tak hrozný já teda ten film zhltla a netrpělivě čekám na pokračování takže pokud nebude tak se snad oběsím!!!

  6. nedokážu si představit že by ten film odložili ,jasně že kniha je kniha ale kdyby měli natočit film přesně podle knihy tak by to bylo na 4 hodiny:)mě se ten film moc libil čtu knihy a už se nemůžu dočkat na film jelikož jamie cambell bower je kus chlapa a jak nadherně zpívá,byla by škoda to zabalit,navic když hrál ve harryho pottrovi a twilight sagá 🙁

  7. Při čtení knížky si vše každý představí po svém, kdyby to popisovalo pět různých lidí, tak se neschodnou. Film je však už ta jedna konkrétní představa. Ke knížce je potřeba fantazie, díky které celý příběh dostane rozměr oživne. Zato u filmu musíme přemýšlet a snažit se vniknout do už oživlého příběhu. Proto si myslím, že nelze srovnávat knížku s filmem. Obojí má stejné jádro, ale každý má jiný způsob, jak zapůsobit na člověka. Nelze odsoudit film, že je špatný kvůli tomu, že se liší od předlohy. Film lze hanit jen za nevěrohodnost, špatné triky nebo hudbu 🙂 (Jinak jsem teď dočetla 4. díl The mortal instruments a moc se mi knížky líbí, i film se mi moc líbil i když jsem našla pár odlišností od knihy)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge