Je libo Fifty Shades jako víno?

Knihy Novinky

Jak se zdá, E L  James její ohromné výdělky z prodeje knih nestačí, a proto se snaží na celé trilogii vydělat co nejvíce, dokud to ještě jde. A tak se značka „Fifty Shades of Grey“ rozrostla o další produkt. O víno.

Ano, většina vydavatelů knih se snaží zvýšit svůj výdělek prodejem nejrůznějších triček, hrníčků, přívěšků, zboží pro děti od penálů, aktovek až po sešity. Jelikož jsou samotné knihy mířeny na dospělé čtenáře, i doplňkové zboží jde tímto směrem. Fanoušci se můžou těšit na dva druhý vína.

Láhev červeného vína pochází ze sběru z roku 2009 a jedná se o „dekadentní spojení odrůdy Petite Sirah a Syrah [oblíbené především v Californii a Izraeli] s příchutí černé třešně, kakaa, krémového karamelu, vanilky, kůže a hřebíčku“. Bílé víno je ze sběru z roku 2012 a jeho chuť je popsána jako „delikátní avšak zároveň bohatá směs Tramínu červeného a Sauvignonu bílého. Jemná sametová chuť obsahuje aroma květu liči a medu, které jsou v kontrastu s příchutí grepu, hrušky a jemným nádechem karamelu.“

Každá láhev je v prodeji za $18,95, nebo je možné zakoupit obě láhve v dárkovém setu za cenu $ 45,99.

Samotná autorka se k prodeji vín vyjádřila ve smyslu, že „víno hraje v příběhu důležitou roli a že dodává smyslnou atmosféru při některých scénách.“ Řekla také, že „vždy měla slabost pro víno a skloubit tak své dvě vášně „Červený satén“ a „Bílý samet“ bylo jen přirozeným rozšířením knižní série.“ Doufá taktéž, „že se čtenáři zachumlají v křesle se sklenicí vína v ruce a užijí si tak romanci mezi Anastazií a Christianem.“

Víno s tématikou „Fifty“ však není jediným produktem podporující tuto sérii. Mimo jiné byla vytvořena i desková hra s knižním motivem, ale zajímavější jistě bude 20ti dílná kolekce sextoys. Co všechno za „hračky“ zde najdete raději v rámci zachování přístupnosti pro mladší čtenáře zmiňovat nebudu.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

1 thought on “Je libo Fifty Shades jako víno?

  1. Dobrý den,
    jen by mě zajímalo kde se dá koupit toto víno – fifty shades of grey.

    Děkuji za odpověď 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge