Další posily pro seriál Outlander

Knihy Novinky Seriály

O seriálovém zpracování knižní série Diany Gabaldon jsme vás informovali už v červnu, postupně jsme vám představili o obsazení Jamieho Frasera i Franka/Jonathana Randalla. Tentokrát tu máme další jména.

outlander-McDougalsK hercům se přidají Gary Lewis (na fotce vlevo) a Graham McTavish, a to v rolích Columa a Dougala MacKenzieových. Informaci natweetovala samotná autorka.

Oba herci jsou skotského původu a v knihách jejich postavy vystupují jako strýcové hlavního hrdiny – Jamese Alexandera Malcolma MacKenzieho Frasera (zkráceně se o něm ovšem hovoří jen jako o Jamiem Fraserovi). Na začátku seriálu musí Jamie přísahat věrnost klanu MacKenzieů, což vyvolá bouři mezi ostatními skotskými klany.

Dougal MacKenzie (McTravish) je válečný náčelník klanu, jeho starší bratr Colum (Lewis) je vládnoucím Lordem, ale bez své pravé ruky v podobě bratra by nebyl nic. Dougal je zručný a zkušený válečník. Silný vůdce budící respekt v jakémkoliv prostředí a kterého se hodně lidí bojí. Narozdíl od bratra tajně sympatizuje a podporuje rebelské povstání proti Britům.

Colum je Jamieho strýc z matčiny strany. Je to muž, který vládne mocnému klanu, ale musí spoléhat na Dougala a jeho „svalstvo“. Colum trpí degenarativním onemocněním nepohyblivosti dolních končetin těla a obrovskými fyzickými bolestmi. Hojně užívá vína, aby bolest utlumil, ale je plně schopen vládnout a být přítomen všem důležitým rozhodnutím, aby tak dával klanu najevo svou moc.

Outlander 2Dalšími herci, kteří rozšíří řady seriálu, jsou Stephen Walters a Annette Badland.

Walters si zahraje Anguse Mhora, jehož role v knihách nebyla zrovna dvakrát velká. V seriálu jej ovšem uvidíme daleko víc. Angus je dalším členem klanu MacKenzieů, velice rád se napije a ještě raději vyhledává rvačky. Z celého srce Brity nenávidí a ani k hlavní hrdince příběhu, Claire, nechová velké sympatie. Angus je ovšem velice dobrý bojovník a věrný člen klanu, na kterého se Dougal a Colum mohou spolehnout.

Badland ztvární bystrou paní Fitzgibbons, která je klasickým spojným článkem celého hradu Leoch. Není zvyklá držet jazyk za zuby a vždycky řekne, co si myslí, ve chvílích, kdy je to potřeba. Ráda říká, že její práce nikdy nekončí. Zatím stále není jasné, kdo si zahraje hlavní ženskou roli seriálu, Claire Randall, jež se nedopatřením „propadne“ do minulosti. Tvůrci seriálu si nejspíš na výběru dávají záležet, anebo záměrně mlží.

Zatím bylo oznámeno, že první dvě epizody seriálu natočí John Dahl, jehož práci jste mohli vidět například u seriálů Dexter a Perníkový táta. Scénáristé seriálu se na Twitteru podělili o fotku scénáře prvních epizod.

Outlander script

Zdroj informací a obrázků: RedCarpetEndings.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge