Třetí světová válka ve filmu How I Live Now

Filmy Knihy Novinky

V říjnu zamíří do kin další filmová adaptace se Saoirse Ronan v hlavní roli. Tentokrát se představí v dramatu How I Live Now podle předlohy spisovatelky Meg Rosoff.

how-i-live-nowPatnáctiletá newyorčanka Daisy je poslána do Anglie ke své rodině, kterou nikdy nepoznala. Musí se tak seznámit se svou tetou, bratranci zhruba v jejím věku a malou sestřenicí. Brzy po jejím příjezdu musí teta Penn odjet za prací. Den nato začne okupace Londýna neznámým nepřítelem.

Elektřina a systémy selžou a farma tety Penn se stává ještě více izolovanou. Navzdory válce je to pro Daisy a její bratrance a sestřenici jakýsi ráj bez dospělých a pravidel. Místo, kde Daisyin zvláštní vztah s jejími bratranci přerůstá v něco vzácného a výjimečného. Jenže válka je všude a děti se musí navzájem vést do světa, který je neznámý v tom nejděsivějším, základním ohledu.

Kromě Saoirse Ronan se ve filmu představí George McKay (Edmond), Anna Chancellor (Penn), Tom Holland (Isaac). Film režíroval Kevin Macdonald (Poslední skotský král, Orel deváté legie), o scénář se postaral Jack Thorne (Skins, This is England).

Podívejte se také na trailer k filmu:

Takřka dystopické YA drama vyšlo v originále již v roce 2004 a získalo například ocenění Printz Award. Od Meg Rosoff u nás vyšla v roce 2010 kniha S osudem v zádech. Knihu vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Zdroje informací a obrázků: Goodreads.com, IMDb.com

4 thoughts on “Třetí světová válka ve filmu How I Live Now

  1. To vypadá dobře :). I když fakt, že to je její bratranec…:D. Jinak Saoirse ten blond docela sluší :)).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge