Nový filmový Merlin

Filmy Knihy Novinky

Jak se zdá tak Hollywood moc originality v poslední době nepobírá. A tak se studio Warner Bros, které převedlo na filmová plátna sérii Harry Potter, snaží zaplnit prázdné místo po téhle každoroční filmové nadílce. Rozhodlo se nově zpracovat známý příběh o Merlinovi.

Podle prvních odhadů to vypadá, že by se mělo jednat o celou sérií filmů, které by měly být natočeny podle pětidílné knižní série T. A. Barrona, The Lost Years of Merlin (Merlinova ztracená léta), napsané v letech 1996-2000, které však do češtiny nebyly přeloženy. Barron také napsal několik dalších sérií věnovaných Artušovským legendám. Jeho knihy jsou mířené na spíše mladší čtenáře na základních školách, ale podle prvních předpokladů by filmy měly být zaměřené na publikum podobné sérii Hunger Games.

Už podle názvu je zřejmé, že se nebude jednat o příběh zaměřený na Artuše, Lancelota a rytíře Kulatého stolu, ale spíše o dobrodružství mladého kouzelníka Merlina. Snad to nabídne aspoň trochu nový pohled na tuhle legendární postavu anglických Artušovských legend. Na scénáři momentálně pracují jeden ze scénáristů Game of Thrones Dave Hill, a scénárista filmu Hanna (se Saoirse Ronan v hlavní roli) David Farr.

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, PerezHilton.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge