Mezinárodní trailer ke Catching Fire a pár zajímavostí

Filmy Knihy Novinky

Naposledy jsme vám ukazovali nový trailer a nějaké ty fotky z Comic-Conu, teď pro vás máme další chuťovky.

Byl zveřejněn mezinárodní trailer, který nových scén moc nepřinesl. S největší pravděpodobností žádnou. Ale to vůbec nevadí, fanoušci se na něj stejně nedočkavě podívají, protože na film si ještě počkáme.

Entertainment Weekly přineslo novou fotku z filmu, kterou jsme vám ukazovali na FaceBooku Vesmíru a která je také v úvodu. Podívejme se ale na ni i ve větším rozlišení:

Hunger GamesLionsgate oznámilo, že se na oficiálním soundtracku filmu objeví píseň Atlas od Coldplay. Poprvé originální píseň uslyšíme 26. srpna. Režisér filmu, Francis Lawrence, o účasti skupiny řekl: „Ke Coldplay chovám respekt a úctu a jsme nadšeni tím, jak se jim podařilo zachytit hlavní myšlenku příběhu i filmu. Jejich neochvějná vášeň a nadšení z projektu povzneslo naši spolupráci mnohem dál. Nemůžeme se dočkat, až budeme s fanoušky naše společné dílo sdílet.“ Tracy McKnightz hudebního oddělení Lionsgate dodává, že je píseň ještě lepší už jenom proto, že Chris Martin knihy četl.

Díky Entertainment Weekly jsme se dozvěděli pár nových informací. Pro začátek, ačkoliv je Peeta v knižní předloze na začátku 75. Hladových her díky plavání paralyzovaný, ve filmu to tak nebude. Josh Hutcherson k tomu dodal: „Měl jsem jen dvě volby, buď se začnu topit, anebo budu sedět a jako kočka polehoučku zkoušet vodu. Tak jako tak to vypadalo dost špatně.“ Režisér fanoušky ujišťuje, že to na vztahu mezi Peetou a Katniss nic nemění, jen se obě postavy od prvního dílu změnily.

Bonnie a Twill, uprchlíci z 8. kraje, na které Katniss narazí v chatě a kteří ji prozradí pravdu o 13. kraji, se ve filmu neobjeví. Producenti tak museli přijít s jiným způsobem, jak celou věc do příběhu přinést. Z filmu byl také odstraněn mírotvůrce Darius, jenž v knize sehrál svou roli během bičování Hurikána.

Producentka filmu, Nina Jacobson, na adresu změn prohlásila: „Pro fanoušky je bolestné, když se z filmu vytrácejí věci z knihy. Ráda bych do filmu přinesla všechno. Ale víte co? Pokud se musíte něčeho vzdát, aby naopak více prostoru dostal vzájemný vztah mezi Katniss a Hurikánem, anebo výčitky svědomí Cetkie, obětujete to, abyste toho využili pro důležitější věci.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, EW.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge