Masque of the Red Death zamíří do televize

Knihy Novinky Seriály

Před časem jsem vám tuhle steampunkovou knižní sérii představili, a jak to vypadá, nejspíš se dočkáme její televizní verze.

Včera na svém facebookovském profilu autorka Bethany Griffin oznámila, že filmová práva k její knižní předloze odkoupila americká televizní stanice CBS. Produkce by se měli ujmout Gary Fleder a Mary Beth. Pokud vám téma Masky červené smrti něco říká, jedná se o jednu z povídek oblíbeného a tajemného Edagra Alana Poe. Griffin si jeho myšlenku vypůjčila a převedla jí do vlastní podoby.

Svět její série se nachází v postapokalyptickém období, všude řádí jen smrt a bída. Zemi zpustošil neznámý mor, který vyhladil většinu lidské populace. Hlavní hrdinkou příběhu je Araby, jejíž otec přišel na prevenci smrtelného onemocnění – vynalezl masky, díky nimž se dá dýchat zdravý vzduch. Nebylo by to ovšem ono, kdyby se do všeho nezamotaly i jiné věci a cizí osudy.

Araby má pocit, že už není pro co žít, město okolo ní se rozpadá a lidé mají strach o vlastní životy. Noci tráví v klubu Debauchery, užívá si překrásných šatů, třpytivého make-upu a je to právě klub, kde se seznámí s jeho přitažlivým majitelem Willem a zlomyslně chytrým aristokratem Elliotem. Žádný z nich ovšem není takovým, jakým se zprvu zdá. Oba mají svá tajemství – jako ostatně každý. Araby tak přijde na stopu něčeho, pro co bude stát za to žít i bojovat.

Zdroj informací a obrázků: RedCarpetEndings.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge