Lionsgate zakoupilo televizní práva na sérii Crossfire

Knihy Novinky Seriály

Už před časem se autorka Sylvia Day na svém oficiální FaceBooku zmínila o tom, že ačkoliv z jiných oblíbených erotických knih budou filmy, její série má nakročeno na televizní obrazovky. Tedy, pokud se zadaří. Vypadá to, že se zadařilo více než dobře.

Sylvia DayDnes bylo oznámeno Kevinem Beggsem, prezidentem Lionsgate Television Group, že společnost zakoupila práva k bestsellerové sérii Crossfire. Série erotických románů z pera Sylvie Day se stala celosvětovým fenoménem s více než 12 milióny prodanými kusy od svého loňského debutu. Stala se bestsellerem v Severní Americe, Evropě, Latinské Americe, Asii i Austrálii.

Třetího dílu série, Entwined with You (v češtině Nezkrotná), se jen za první týden prodalo na 550.000 kusů, čím se okamžitě vyhoupl na první místo bestsellerů New York Times. Druhý díl série, Reflected in You (v češtině Spoutaná), byl také betsellerem NY Times a zároveň nejrychleji prodávanou knihou britské odnože nakladatelství Penguin. První díl, Bared to You (v češtině Obnažená), se dostala na seznam TOP 10 romancí roku 2012 serveru Amazon a nedávno se znovu vrátil na seznam bestsellerů NY Times.

Série Crossfire je neuvěřitelná věc, která se do rukou Lionsgate dostala,“ řekl viceprezident Chris Selak. „Sylvia vytvořila trvalý, sexy a dráždivý příběh a my se těšíme, až s ní budeme spolupracovat při tvorbě televizní show, která diváky nejen vzruší, ale také s příběhem spojí, stejným způsobem jako to dělají její knihy.

Jsem nadšená z toho, že budu pracovat s Lionsgate. Je to studio, jenž je se svými adaptacemi knižních předloh velice úspěšné a já se nemůžu dočkat, až budeme na přivedení mého příběhu k životu spolupracovat,“ dodává Day.

Lionsgate stojí například za seriálovým převedním knihy Orange is the New Black, které si svou premiéru odbylo na Netflixu začátkem června a bylo obnoveno na druhou sezónu ještě před samotnou premiérou. Kromě toho studio stojí také za úspěšnými Hunger Games a Stmíváním. Filmy celosvětově nasbíraly přes 4 miliardy dolarů. Nový Crossfire projekt byl do Lionsgate přiveden producenty Jeremy Boltem (Resident Evil, Pompeje) a Stephanie Johnson.

Knižní sérii se daří dobře také na českém trhu. Ke konci srpna by u nás měl vyjít třetí díl série, Nezkrotná, a to u nakladatelství Fortuna Libri. Autorka se nechala slyšet, že z původní trilogie bude nakonec pentalogie. Kromě toho v češtině v červenci vyšel také její erotický historický román, Sedm let hříchu, tentokrát u nakladatelství Beta Dobrovský. Nejsou to autorčiny první knihy, které u nás vyšly, v roce 2009 a 2010 byly vydány její historické romance Žádej, co chceš, Vášeň pro hru a Neznámý manžel. Sylvia Day má na svém spisovatelském kontě celou řadu románů a těší se v zahraničí značné oblibě. Uvidíme, kolik dalších knih se k nám dostane.

A nakonec si dejme jednu vtipnou reklamu, ať se na seriál můžeme nějak natěšit:

Zdroj informací a obrázků: PRNewsWire.com

1 thought on “Lionsgate zakoupilo televizní práva na sérii Crossfire

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge