Dostane Rubínově červená pokračování?

Filmy Knihy Novinky

Filmové adaptace prvního dílu knižní trilogie Drahokamy z pera Kerstin Gier jsme se v českých kinech bohužel nedočkali. Prozatím není známo ani vydání filmu na DVD – v případě, že tedy vůbec bude. Vypadá to ovšem, že se produkce vrhá na druhý díl.

Modra jako safirNatáčení druhého dílu by podle posledních zpráv mělo začít už 16. září. Jestli se tyto informace potvrdí, můžeme se těšit na další dobrodružství Gwendolyn… i Gideona.

Těžko říct, jak si scénář pohraje s příběhem tentokrát. V prvním filmu totiž využili některých odhalení z druhého dílu a tu a tam si něco přimysleli.

Druhý knižní díl volně navazuje tam, kde první skončil –  zamilovaná šestnáctiletá Gwen se snaží zvládnout svou nově nabytou schopnost cestování časem. To s sebou přináší celou řadu pravidel a znalostí, které nemá, a proto se vše musí rychle naučit.

A jak už to tak bývá, problémy nechodí nikdy samy. Gideon se začne chovat tajuplně, až odtažitě. Gwen tak musí odhalit další tajemství… jenže tentokrát se jí nejspíš nebude líbit.

Jestli se druhého dílu v kinech nakonec opravdu dočkáme, se teprve uvidí. První film totiž vzbudil velký ohlas převážně u fanoušků knižní předlohy, ale i ti nešli pro kritiku daleko. Nelíbilo se jim, že scénáristi vyzradili některé důležité informace mnohem dřív, než by se mělo.

Zdro informací a obrázků: ParanormalBooks.pl, CooBoo.cz

4 thoughts on “Dostane Rubínově červená pokračování?

  1. Jeeeej, to by som sa veľmi tešila, 1. diel bol super 8) nebolo nič, čo by sa mi tam nepáčilo, no možno akurát tá nemčina 8D ale aj to som prekvapivo zvládla 8D
    E_V_E recently posted…Predstav si… #5My Profile

  2. první díl sr mi líbil, knížku jsem tedy četla, ale nijak to nesrovnávám, beru to jako normální film.
    A kdyby byl opravdu druhý díl, byla bych ráda.

  3. Mě se knížka líbila tak napůl (spíš ani ne), ale na film jsem se těšila a byl docela slabota. Sice jsme se dostali dál, než je první knižní díl, ale i tak se tam podle mě ukázaly nedostatky knihy. Taky je vidět, že je to německý film. Zdaleka ještě nedosahují úrovně britských a amerických. Bohužel :(.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge