Dočkáme se filmové série 39 Clues?

Filmy Knihy Novinky

Desetidílná knižní série 39 Clues nakladatelství Scholastic se možná dostane do kin. Tedy, pokud Universal odkoupí práva od DreamWorks.

39 CluesU nás ne příliš známá knižní série, na které se podílelo několik zvučných spisovatelských jmen – například oblíbený Rick Riordan, Gordon Korman, Linda Sue Park, Margaret Peterson Haddix, David Baldicci – a jejíž dodatečný jedenáctý díl vyšel v roce 2011, se dokonce dočkala 4 spin-offových sérií (The 39 Clues: Cahills vs. Vespers, The 39 Clues: Rapid Fire, The 39 Clues: The Cahill Files, The 39 Clues: Unstoppable).

Původní série vypráví osudy mocné a známé rodiny Cahillů, jejíž dva sourozenci touží odhalit tajemství svého rodu a soupeří s ostatními členy rozvětvené rodiny o to, kdo odhalí všech 39 stop a získá obrovskou sílu. Součástí knižní série byly také dodatečné hry, karty nebo online hra.

DreamWorks práva ke knihám zakoupilo už v roce 2008 jako potenciální materiál pro Stevena Spielberga. Během procesu napsal Jeff Nathanson filmový scénář a režírovat měl Shawn Levy. Od natáčení se nakonec upustilo a v současné době o odkupu filmových práv vyjednává Universal. Není jisté, jestli se bude scénář přepisovat, každopádně Nathanson ani Levy svou účast na natáčení nepotvrdili.

Zdroj obrázků a informací: HollywoodReporter.com, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge