BBC přinese příběh Atlantidy

Seriály

Seriály z produkce britské televizní stanice BBC jsou mezi diváky známy svou vysokou kvalitou. Nyní začaly přípravy dalšího historického příběhu – o bájné Atlantidě.

O seriálu toho samotná stanice zatím moc do světa nevypustila. Zatím se tedy můžeme jen dohadovat, o čem vlastně seriál bude. Zdá se, že budou rozvinuty báje o Medúze, Herkulovi a Iásónovi ještě před tím, než se stali legendami. Nebo budou spíše prozkoumány z naprosto jiného pohledu. Takže se můžete těšit na Herkula, který není tak úplně ve formě, nebo Medúzu před tím, než získala své „hadí vlasy“. Podobně jako v případě seriálu Merlin můžeme očekávat, že filmaři posunou klasické báje na úplně novou úroveň a vůbec nemusí lpět na dochovaných zápisech a detailech, jaké všichni známe ze školy. A jelikož se toho o bájném městě Atlantida mnoho nedochovalo (mimo Platónovy spisy vůbec nic), tak mají scénáristé poměrně volnou ruku při vytváření historických událostí, které se v Atlantidě odehrály.

Atlantis je popisováno jako 13-ti dílné fantasy drama zasazené do období legendárních hrdinů, bájných tvorů a bohů. Děj by měl zpočátku sledovat mladého Iásóna, který přijíždí do magického města, kde se setkává s nám dobře známými mýty.

Seriál má pod palcem Howard Overman, tvůrce Misfits, produkci obstarávají Julian Murphy a Johnny Capps. Z herců zatím byli oznámeni Jack Donnelly (Iásón), Mark Addy (Herkules), Robert Emms (Pythagoras), Juliet Stevenson, Sarah Parish nebo Jemima Rooper.

Na prvním plakátu si můžete prohlédnout Pythagora, Iásóna a Herkula:

Atlantis-poster

Na oficiálním tumblru seriálu se již objevují propagační materiály:

Poprvé by se měl seriál představit 23. listopadu. Sobotní večery posledních pět let patřily seriálu Merlin, jehož ukončení fanoušci nesou opravdu s těžkým srdcem. Někteří se však již nechali slyšet, že se na nový seriál těší a čekají, že se jim bude líbit právě tak, jako Merlin.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com, farawaysite.com, IMDb.com, spoilertv.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge