Nové fotky k filmu The Maze Runner

Filmy Knihy Novinky

Nedávno jsme vám přinesli krapet vyčerpávající článek o chystaném filmovém zpracování knihy Jamese Dashnera, dneska vás zavalíme další dávkou novinek.

Společně se začátkem natáčení produkce přišla s vlastním Twitterem, FaceBookem i Tumblr, kam průběžně postuje zajímavosti, fotky i videa z natáčení. Samotní herci ze štábu zásobují sociální média jednou fotkou za druhou a je vidět, že jsou veselá parta. Tento týden byly také díky MTV zveřejněny první oficiální fotky z filmu, stejně i jako speciální uváděcí video Thomase (Dylan O’Brien) a Teresy (Kaya Scodelario):

Už v minulém článku jsem vám řekli, že herecké obsazení doplnila Patricia Clarkson jako Ava Paige. Jak se zdá, Ava je velice důležitá postava. Jde o nejvyšší kancléřku organizace WICKD (v knize se originálně organizace jmenuje WICKED), která se původně snažila najít lék na šířící se nemoc zvanou Erupce. Po Sluneční erupci zbývající vlády celého světa spojily své síly a vytvořily WICKD.

Lidstvo totiž zoufale potřebovalo lék a pro účely experimentu bylo vybráno na sto dospívajících ve věku od 12-ti do 17-ti let, protože většina z nich byla vůči Erupci imunní. Tyto děti byly podrobeny těžkým zkouškám jako je právě Bludiště (The Maze). Ava byla původně proti takovýmto experimentům a využívání imunních dětí, vytvořila únikovou cestu pro Skupinu B a zbývající Gladers do posledního zbývajícího ráje na Zemi.

V knihách se tedy vyskytuje WICKED (World In Catastrophe: Killzone Experiment Department), ve filmu bude WICKD. Režisér to odůvodnil tím, že proč by se organizace, která se navenek snaží tvářit mírumilovně, pojmenovávala jako WICKED (v angličtině slovo znamená zlý, zvrácený).

Kromě dosud uveřejněných fotek se od 3. července postupně uveřejňují menší fotky jednotlivých postav filmu. Zároveň tak produkce láká fanoušky k Live Twitter Chatu, který proběhne 8. července pod hastagem #MazeRunnerChat:

Podle posledních zpráv to vypadá, že se série dočkáme i v češtině. Ještě není jasné, které české nakladatelství získalo práva na překlad, ale je jisté, že se můžeme na oblíbenou dystopii těšit. Prozatím musíme vzít za vděk touto milou fotkou režiséra a herců…

Gladers

Zdroj informací a obrázků: FB.com/MazeRunnerMovie, PageToPremiere.com, MTV.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge