Gone Girl jako film

Filmy Knihy Novinky

Jeden z největších a nejlépe prodávaných románů léta 2012 se chystá na filmová plátna. Zmizelá v českém překladě vychází ke konci srpna tohoto roku, takže můžeme předlohu nastudovat dříve, než na film půjdeme do kina.

Gone GirlZa knižním bestsellerem stojí bývalá redaktora Entertainment Weekly, Gillian Flynn. V zahraničí kniha během loňského léta nadělala velký poprask, prodalo se jí na  600 000 kusů ve formě hardbacků i ebooků. Autorka přináší kriminálně laděný psychologický román o tom, jak lze se vším i všemi důkladně manipulovat.

Gone Girl vypráví příběh ze dvou pohledů manželů Amy a Nicka. V den jejich pátého výročí Amy zmizí a díky několika nalezeným důkazům je z její vraždy obviněn její manžel. Nick ovšem prohlašuje, že vraždu nespáchal, přestože manželčiny zápisky v deníku i její přátelé říkají něco jiného.

Není tedy žádným překvapením, že po úspěšném románu sáhla hollywoodská studia. Válku o filmová práva nakonec vyhrálo 20th Century Fox.

Scénáře se chopí samotná autorka, zatímco produkce se ujmou Reese Witherspoon, Leslie Dixon a Bruna Papandrea. Režírovat bude David Fincher.

Ben AffleckPodle Deadline se o hlavní mužskou roli uchází Ben Affleck. Ačkoliv ještě nebyly potvrzeny žádné ženské herečky zkoušející pro roli Amy, podle Collideru jsou zvažovány Natalie Portman, Charlize Theron a Emily Blunt.

Produkce na celém filmu pracuje už od ledna 2013, začátek natáčení je ohlášeno na podzim tohoto roku.

Zdroj ifnormací a obrázků: PageToPremiere.com, Deadline.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge