Artemis Fowl jako film

Filmy Knihy Novinky

Ne, nešálí vás zrak, oblíbená knižní série, která je v češtině takřka vyprodaná, se dočká své filmové adaptace. A všechno má v rukou Disney.

Artemis Fowl bookDisney se spojilo s Harveym Weinsteinem z The Weinstein Company, aby přivedlo k životu filmovou podobu bestsellerové série Eoina Colfera o dvanáctiletém bystrém kriminálníkovi. Producenty se stali Robert DeNiro a Jane Rosenthal, kteří knihu také k Weinsteinovi přinesli krátce po té, co poprvé vyšla.

První díl série vyšel v roce 2001, takže si fanoušci na film počkali pěkně dlouho. Série byla skoroo kamžitě srovnávána s oblíbeným Harry Potterem. „Díky rovnováze tajemství , dobrodružství a rodinného zázemí, je Artemis Fowl pro Disney přirozenou volbou,“ řekl Disneyho prezident produkce, Sean Bailey.

Artemis Fowl je osmidílná série irského spisovatele, jehož hlavní hrdina není zrovna nejkladnější postavou, když uvážíme, že je to malý kriminálník. Jeho otec zmizel a matka se mu zhroutila, Artemis je proto rozhodnutý postarat se o rodinu a svého otce najít. Použije svou geniální mysl a rozhodne se s pomocí svého sluhy Butlera unést vílu.

Artemis se stane nepřítelem společnosti číslo jedna, když se mu podaří se do kouzelného světa dostat a ukrást rovnou lepricona i s kotlíkem zlata. A tak se rozjede šílený příběh, do něhož se po cestě zamíchá také ruská mafie nebo démoni. Během celé série hlavní hrdina projde nespočtem zkoušek, což jej donutí přehodnotit svůj pohled na svět. Ke konci se z něj stává příkladná postava, která je ochotná za své kamarády položit i život.

Série byla přeložena do 44 jazyků a prodalo se jí na 21 milionů kusů. První dvě knihy převede do podoby scénáře Michael Goldenberg, který stojí také za scénářem pátého filmu o Potterovi.

Zdroj informací a obrázků: TheWrap.com, PageToPremiere.com

2 thoughts on “Artemis Fowl jako film

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge