Angelina Jolie se chystá na režii adaptace Unbroken

Filmy Novinky

Úspěšná hollywoodská herečka Angelina Jolie si rozšiřuje obzory a zkouší si také režírování filmů. Nyní má v hledáčku filmovou adaptaci knihy Unbroken autorky Laury Hillenbrand.

Mnoho herců dnes pomýšlí na zadní vrátka a vrhají se na produkování či režírování filmů. Angelina již má za sebou dvě zkušenosti s režírováním dokumentu a válečného dramatu z prostředí bosenské války. Tím spíš své zkušenosti zúročí v chystaném biografickém snímku Unbroken, který vypráví životní příběh Louise Zamperiniho, olympijského běžce a amerického letce, který padl během 2. světové války do zajetí Japonců. Ten brzy vznikne v produkci studia Universal.

oconnellJolie kvůli filmu strávila nějakou dobu se samotným Zamperinim, synem italských imigrantů, kterého považuje za svého hrdinu a drahého přítele. Angelina se cítí poctěna možností převyprávět výjimečný příběh tohoto válečného hrdiny a dát mu film, který si zaslouží. Na filmu se podílí také další slavná jména. Scénář podle knižní předlohy vypracovali bratři Ethan a Joel Coenovi (Tahle země není pro starý, Big Lebowski, Bratříčku, kde jsi?) a Richard LaGravense (P.S. Miluji tě, Nádherné bytosti). Mezi producenty jsou pak například Francis Lawrence (režisér HG: Catching Fire a Mockingjay, Constantine nebo Já, legenda) nebo Erwin Stoff (Já, legenda, Matrix). Do hlavní role Louise Zamperiniho byl obsazen 22letý Angličan Jack O’Connell známý třeba ze seriálu Skins.

nezlomenyKnihu Laury Hillenbrand u nás vydalo nakladatelství Jota pod názvem Nezlomený v listopadu 2011. Kniha nese podtitul Pravdivý příběh z 2. světové války o přežití, odhodlanosti a odpuštění. Knihy se v originále prodalo přes dva miliony výtisků a byla přeložena do 23 jazyků. Navíc získala ocenění Los Angeles Times Book Prize for Biography (2010) a Indies Choice Book Award for Nonfiction (2011).

Zdroje informací a obrázků: jota.cz, pagetopremiere.com, imdb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge