7 adaptací, které vám do konce roku nesmí uniknout

Filmy Knihy Novinky

Máte tak trochu zmatek v tom, která filmová adaptace oblíbené knihy se letos ještě chystá do kin? Máme tu pro vás hezký přehled toho, na co se ještě můžete těšit a co by vám rozhodně nemělo uniknout.

Percy Jackson - Sea of Monsters1. Percy Jackson: Sea of Monsters
(Percy Jackson: Moře nestvůr)

Česká/slovenská premiéra: 15.8.2013

Podle knihy: Percy Jackson: Moře nestvůr ~ Rick Riordan

Informace a zajímavosti o filmu

O filmu: Být bohem na Olympu není příliš jednoduché, už jen proto, že jsou tam těchto mocných božských postav plné mraky a ne vždy se mezi sebou přátelí. Být člověkem mezi lidmi má také svá úskalí. Ale být polobohem, to už je pořádný průšvih. Znamená to hledat si své místo jak na zemi, tak i na nebesích. A ještě horší to je, když jste teenagerem, jehož otcem je Poseidon a matkou „obyčejný“ člověk, který vaši výchovu a bublající hormony ne úplně zvládá. V takové situaci se nachází Percy Jackson, jehož jediným bezpečným útočištěm se stává Tábor Polokrevných, kde žijí všichni takto zplození. Tedy ti, jejichž jedním rodičem je bůh a druhým člověk.

Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho ale sesype celá lavina potíží – hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover záhadně zmizí a navíc Táboru Polokrevných i jeho obyvatelům hrozí zničení. Někdo se snaží probudit Kronose, jednoho z původních Titánů a otce nejvyšších olympských bohů, který jediný umí učinit bohy i polobohy smrtelnými. A který má s nimi navíc nevyřízené účty. A tak se Percy a jeho přátelé musejí vydat na další nebezpečnou výpravu… Věštba Orákula tuto partu statečných vyšle na cestu za Zlatým rounem, které jediné má moc je zachránit. Musí proniknout do míst, které my smrtelníci nazýváme Bermudský trojúhelník. Správný název ale je Moře nestvůr. Mytologické bytosti ožívají, krvelačné nestvůry se bouří a bohové z Olympu na ně kladou další úkoly…

CoB 032. Mortal Instruments: City of Bones
(Mortal Instruments: Město z kostí)

Česká premiéra: 5.9.2013

Slovenská premiéra: 29.8.2013

Podle knihy: Nástroje smrtelníků: Město z kostí ~ Cassandra Clare

Informace a zajímavosti o filmu

O filmu: Zdánlivě obyčejná patnáctiletá Clary žije se svou matkou Jocelyn, sleduje anime a nejčastěji tráví čas s nejlepším kamarádem Simonem. Její život se nenávratně změní ve chvíli, kdy v nočním klubu potká trojici lovců stínů – bojovníků proti tvorům podsvětí (démonům, upírům a podobně příjemným stvořením). Sourozenecká dvojice Alec a Isabella a charizmatický Jace jsou ale ze setkání s Clary poněkud překvapeni, protože obyčejní smrtelníci lovce ani démony vidět nemohou. Nedlouho po této zkušenosti zmizí Claryina matka a hlavní hrdinka se tak musí s lovci spojit, aby ji našla. Jaká tajemství Jocelyn před svou dcerou skrývala, proč Clary vidí bytosti, které by vidět neměla, a jakou roli v jejím životě bude hrát tajemný Pohár smrti?


carrie3. Carrie
(Carrie)

Česká/slovenská premiéra: 17.10.2013

Podle knihy: Carrie ~ Stephen King

Informace a zajímavosti o filmu

O filmu: Režisérka Kimberly Peirce (Kluci nepláčou) přichází s remakem kultovního snímku z roku 1976. Film vznikl na motivy románu Stephena Kinga. Hlavní hrdinkou je mladá, avšak pro své okolí neatraktivní dívka Carrie White. Ve škole je tyranizována svými spolužáky, doma na ni čeká přivítání v její fanatickou, silně věřící matkou. Carrie v sobě jednoho dne odhalí schopnost telekineze. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples. Změní se posvátný studentský večer v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak?

Ender’s Game poster4. Ender’s Game
(Enderova hra)

Česká/slovenská premiéra: 31.10.2013

Podle knihy: Enderova hra ~ Orson ScottCard

Informace a zajímavosti o filmu

O filmu: Film z alternativní budoucnosti, kde Zemi ohrožuje mimozemská rasa „hmyzáků“, pojednává o osudu mladého chlapce Endera (Assa Butterfield), jenž je pro svoji nadprůměrnou inteligenci a schopnosti analytického myšlení vybrán do vojenské akademie, kde je cvičen a připravován na svůj ultimátní úkol – zachránit lidstvo před blížícím se zničením.

catching-fire-movie-poster5. Hunger Games: Catching Fire
(Hunger Games: Catching Fire)

Česká/slovenská premiéra: 21.11.2013

Podle knihy: Hunger Games: Vražedná pomsta ~ Suzanne Collins

Informace a zajímavosti o filmu

O filmu: Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Frozen poster6. Frozen (Ledové království)

Česká premiéra: 28.11.2013

Podle knihy: Sněhová královna ~ Hans Christian Andersen

Informace a zajímavosti o filmu

O filmu: Anna (Kristen Bell) je prokleta svou starší sestrou, bezcitnou ledovou královnou Elsou (Idina Menzel), která žije v odloučení. Jedinou šancí a nadějí, jak prokletí zrušit, je dlouhý a velice nebezpečný pochod zamrzlou, nemilosrdnou krajinou. Ve strastiplné cestě jsou Anně po boku horal Kristoffer (Jonathan Groff) se svým sobem Svenem, a nešťastný smolař – sněhulák Olafe. Jen s jejich pomocí je schopná bojovat s ubývajícím časem a také s armádou královniných zmrzlých válečníků, aby její srdce kletbou navždy neumrzlo.

Hobbit Desolation of Smaug Poster7. Hobit: The Desolation Of Smaug
(Hobit: Šmakova dračí poušť)

Česká/slovenská premiéra: 12.12.2013

Podle knihy: Hobit ~ J.R.R.Tolkien

Informace a zajímavosti o filmu

O filmu: Po úspěšném přechodu přes Mlžné hory musí Thorinova výprava usilovat o podporu Medděda, silného cizince, který zná bezpečnou cestu přes Temný hvozd, který musí Thorinova výprava přejít, aby se dostala k Osamělé hoře. Po dobrodružném přechodu přes Temný hvozd se trpaslíci a Bilbo Pytlík dostanou do Jezerního města, kde se na chvíli usadí. Výprava však musí dokončit cestu k Osamělé hoře a najít tajné dveře do hory, aby našli svůj poklad, který se střežen drakem Šmakem. A tento úkol leží na Bilbovi Pytlíkovi. A co Gandalf? Proč se vydal na tajnou výpravu na jih?


Zdroj informací a obrázků: CSFD.cz, IMDb.com, Youtube.com

2 thoughts on “7 adaptací, které vám do konce roku nesmí uniknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge