Universal ukořistilo práva k nové knize Lauren Oliver

Knihy Novinky

Už víme, že to seriálové podobě Deliria bohužel nevyšlo. To ovšem neznamená, že musí Oliver smutnit. Její chystaná kniha totiž dělá velké haló už teď.

Podle informací The Wrap se Universal Pictures podařilo v „nabídkové válce“ vyhrát práva ke zfilmování knihy Panic, která má v zahraničí vyjít v březnu 2014. Mělo jít o milionový kontrakt.

Autorka už v dubnu skrz svůj Twitter potvrdila, že Panic bude samostatná kniha a že se žánrově zařadí mezi realistickou beletrii. Vypráví příběh dospívajících, co svá léta tráví velice nebezpečnou hrou. Půjde o knihu plnou strachu, přátelství, odvahy a naděje.

Oliver se nechala slyšet, že by se ráda vrátila tam, kde to všechno začalo. K podobnému ladění knih, jakou byla její debutovka Before I Fall. Zajímavé je, že filmová práva k její prvotině zakoupilo Fox 2000 už v roce 2010.

Jsem ohromená z nadšení a vášně k tvorbě v Universalu a taky se sama těším, až se vše převede do filmové podoby,“ říká autorka. Produkce se ujme Marc Platt, za Universal se na projektu bude podílet Maradith Frenkel.

Třicetiletá Lauren Oliver dosud sepsala na 7 knih, překladová práva byla prodána do 34 zemí světa. V češtině u nás díky nakladatelství CooBoo vyšla trilogie Delirium i Chvíle před koncem. Kromě toho je autorka také zakladatelkou a vlastníkem nakladatelství Paper Lantern Lit, které se zaměřuje na knihy pro dospívající.

Zdroj informací  a obrázků: TheWrap.com, Hypable.com, PageToPremiere.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge