Steampunk v podání Andrey Cremer

Knihy Představujeme

Už je to nějaká chvíle, kdy jsme vás informovali o tom, že Cremer se svým vlčím světem nekončí. Samozřejmě to není její jediný knižní počin poslední doby. V květnu vyšla kniha Invisibility, na níž spolupracovala s Davidem Levithanem, u čtenářů v zahraničí ovšem neměla takový úspěch, jak by si nejspíš autorka přála. Jenže Cremer nekončí, protože má další želízko v ohni…

Andrea CremerCo kdyby Kolonie nikdy nevyhrály válku a Británie by stále vládla novým státům v Americe? Na této myšlence staví Andrea Cremer svou plánovanou trilogii The Inventor’s Secret, jejíž první díl by měl v zahraničí vyjít 22. dubna 2014.

Při psaní knihy autorka využila svých znalostí učitelky historie a zasadila svůj příběh do alternativní podoby 19. století. „Zajímá mě, coby kdyby a vědomí toho, že předpokládáme, že víme, jak se historie vyvíjela, přitom vždy záleželo jen na rozhodnutích jednotlivých lidí a náhodách a dalších proměnných, které do sebe navzájem zapadají. Když ze známé historie odstraníte i kousek příběhu, všechno se změní.

The Inventor's SecretDěj knihy se odehrává v roce 1816, kdy Spojené státy Americké neexistují, a sleduje příběh dospívajících – skupiny dětí Revolucionářů, co se stále snaží bránit britskému zásahu do vlády.

Je to o dobrodružstvích, která prožívají, kdy se snaží přežít a zároveň zůstat skryti. Přitom se dostávají do věku, kdy můžou podpořit ideály svých rodičů a mít právo volby přidat se k odporu a případně i ke vzpouře,“ vysvětluje Cremer.

Ačkoliv se kniha odehrává v alternativní realitě, Cremer v příběhu odkazuje na několik skutečných událostí. Na vystavění svého světa si dala záležet, protože chtěla, aby působil autenticky. „Snažila jsem se přinést hromadu různých kulturních rozmanitostí a současně hodně historické reality a spojit je tak, že budou rozeznatelné, ale přitom jiné. Myslím, že to vytváří tu správnou a provokativní dávku nesouladu.

Uvidíme, jak si se svým steampunkovým světem povede a jestli jí jde lépe psaní o vlkodlacích.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com, MTV.com

1 thought on “Steampunk v podání Andrey Cremer

  1. Lol, nevím jestli ještě chci někdy riskovat četbu knihy od Cremer, Smečka byla dostatečně odstrašující zážitek 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge