SERIÁLOBRANÍ: Rizzoli & Isles – Vraždy na pitevně

Seriálobraní Seriály

Americká televizní kabelová stanice TNT přinesla v roce 2010 netradičně pojatý kriminální seriál o dvou silných a nezávislých ženách s tou správnou dávkou akce i humoru. Díky velkému úspěchu se za pár dní v zahraničí rozjede čtvrtá řada, seriál běží také v češtině na Prima Family.

Podle knižní série: Rizzoli & Isles ~ Tess Gerritsen

O seriálu: Rizzoli & Isles je kriminální seriál z prostředí bostonského oddělení vražd. Hlavními postavami jsou detektiv Jane Rizzoli a soudní lékařka Maura Isles. Ty společně se svými kolegy musí řešit nejen nové případy, ale také se vypořádat se stíny minulosti, které ohrožují jejich vlastní životy.(CSFD.cz)


Na novém seriálu začala TNT pracovat už v roce 2008, tehdy ještě nesl pracovní označení Rizzoli. Scénář pilotního dílu sepsala Janet Tamaro a jako první byla do své role obsazena Angie Harmon (Jane Rizzoli), až později k ní po společném čtení přibyla Sasha Alexander (Dr. Maura Isles). Seriál měl premiéru až v roce 2010 a nasmlouvaných bylo pouze 10 epizod. Už po prvním odvysílaném díle bylo jasné, že se diváci chytli a později se vedení TNT rozhodlo seriál obnovit i pro druhou sezónu, tentokrát s 15-ti díly.

Seriál se odehrává v prostředí Bostonu, který leží ve státě Massachusetts. Natáčení ale probíhalo v Paramounts pictures v Hollywoodu v Kalifornii, nejstarším americkém filmovém studiu, které bylo založeno v roce 1912. Natáčení jedné epizody zabere 7-8 dní a scénář k jedné epizodě obsahuje okolo 53 až 56 stran.

Knižní předloha vychází postupně také v češtině a to u nakladatelství Knižní klub.

Oficiální stránky

České fan stránky

Zdroje informací a obrázků: SerialZone.cz, CSFD.cz, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge