Pottermore se bude rozšiřovat

Knihy Novinky

J.K.Rowlingová koncipovala Pottermore jako poděkování všem fanouškům knižní série Harry Potter. Jednou z nejlepších částí portálu jsou různé autorčiny zápisky u jednotlivých scén či postav. V interview pro The Bookseller generální ředitel Pottermore, Charlie Redmayne, odhalil, že dojde k úplnému přepracování stránek směrem k rozšíření jeho uživatelů.

Redmayne prozradil, že se už pracuje na několika změnách, které potěší všechny fanoušky. Nový Pottermore například uživatelům dovolí sesílat kouzla, účastnit se duelů a být přidělen do koleje ještě dřív, než se vůbec na stránku zaregistrujete. Další velká změna spočívá v tom, že už nebudete muset postupně procházet všemi kapitolami. Nyní si budete moci vybrat jakoukoliv kapitolu, co je už celkově přístupná veřejnosti.

Stránka by měla být uzpůsobená jak pravým fanouškům, tak i těm nově příchozím a méně znalým. Pottermore tak bude odpovídat i na ty nejzákladnější otázky, jako třeba „Kdo je to Harry Potter?“ Změnu Redmayne komentuje slovy: „Současná podoba Pottermore stojí na tom, že pokud neznáte knižní předlohy, neorientujete se. Chceme proto otevřít portál i těm, kteří knihy nečetli, nebo neviděli filmy, ale přišli k Potterovi například skrz LEGO nebo různé videohry. Další novinkou je například možnost navštěvovat koleje, anebo se dostat do specifických míst, jako je třeba Příčná ulice, aniž by se uživatel nějak zapletl do děje.

Změny se budou na Pottermore objevovat postupně. Redmayne nezapomněl zmínit také statistiku stránek. Celosvětově má na 45 milionů unikátních uživatelů. Ti už za celou působnost stránek  vykouzlili/uvařili na 180 milionů kouzel/lektvarů. V současné době je v Pottermore odkryta polovina kapitol Vězně z Azkabanu, zbývající kapitoly by měly být odtajněny během příštích měsíců.

Zdroj informací a obrázků: TheBookseller.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge