Nové obálky pro Harryho Pottera

Knihy Novinky

Knižní série o mladém čaroději Harrym Potterovi rozhodně nepatří mezi ty, které by pomalu upadaly v zapomnění. Nyní dostávají knihy od nakladatelství nový kabát v podobě různých verzí nových obálek. Vedle amerického Scholastic totiž připravuje nové vydání i nakl. Bloomsbury.

prisoner-of-azkaban-new-coverZ nových obálek z dílny Kazu Kibushiho pro Scholastic jsme již zveřejnili první dva díly, tedy Kámen mudrců a Tajemnou komnatu. Po patnácti letech od amerického prvního vydání se celá série dočká reedice v paperbacku. Jak tedy bude vypadat díl třetí, Harry Potter a vězeň z Azkabanu? Ilustrace zachycuje Harryho u Černého jezera při vyvolávání patrona. Celá obálka je laděna do tmavých odstínů, kterým kontrastuje právě bílá silueta patrona. Oproti původní obálce tak působí mnohem temnějším dojmem. Sám Kibushi přiznal, že právě tato ilustrace pro něj byla nejsnadnější a od ní se pak odvíjí styl ostatních dílů.

Také britské nakladatelství Bloomsbury reaguje na vlnu nových dospělých čtenářů a přichází s obálkami, které se víc přiblíží grafice „dospěláckých“ knih. Cílovou skupinou tak budou zejména dospělí, kteří by se mohli trochu stydět za knihy s dětsky laděnými přebaly, nebo dávají přednost minimalistické grafice před propracovanými ilustracemi. Stejně jako v případě nakladatelství Scholastic půjde o vydání v paperbacku. Každé obálce dominují výrazné nápisy, jako podkladu je pak využito náčrtů vztahujících se ke konkrétnímu dílu. První tři obálky již byly odtajněny:

harry-potter-uk-2013-adult-covers-666

Která z nových edic se Vám líbí více? Nebo nedáte dopustit na původní design série?

Zdroje informací a obrázků: hypable.com

1 thought on “Nové obálky pro Harryho Pottera

  1. Mně se určitě víc líbí ty britské; jsou dokonce ještě krásnější než úplně původní obálky. Skutečně se velmi povedly. Řekla bych, že graficky jsou dokonalé. Jsem zvědavá, jestli na to nějak zareaguje i české nakladatelství a pokusí se Harryho vydat opět v novém kabátku… 🙂
    Veronika recently posted…Five thingsMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge