Monument 14 dostane svůj film

Filmy Knihy Novinky

Vypadá to, že se téměř každý den v zahraničí prodají práva k nějaké young adult knize či sérii. Neznamená to ovšem, že po prodání práv se okamžitě začne pracovat na adaptaci – na takovou Vampýrskou akademii si fanoušci počkali pěkně dlouho. Jenže v případě Monumentu 14 to vypadá víde než nadějně.

Monument 14Reel FX a Strange Weather získali filmová práva k celé knižní sérii už na konci prosince 2012. Autorka Emmy Laybourne se ovšem až teď o celé adaptaci rozpovídala v rozhovoru pro MacTeenBooks.

Strange Weather Films stojí za oblíbeným Shrekem či Letopisy Narnie. Režie i scénáře se ujal Brad Peyton, jehož práci můžeme znát například díky filmům Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty a Cesta na tajuplný ostrov 2.

Peyton o knize říká: „Jakmile jsem si přečetl první kapitoly, bylo mi jasné, že z knihy musím udělat film.  Je to výborný koncept příběhu a děti na mě působily naprosto reálně. Celá ta zkušenost přežití konce světa je pro každého tvůrce zajímavá, hlavně z tak originálního pohledu.

Laybourne na adresu režiséra podotkla: „Byla jsem Bradovou představou filmu ohromena. Chápe, jak citlivý a intenzívní příběh je, přitom respektuje takovou tu vnitřní zmatenost mých postav díky nenadálým zkušenostem.

Na scénáři Peyton pracuje společně s Jeffem Fiersonem. Ačkoliv autorka dodává, že v případě natáčení nebude mít nejspíš žádné velké slovo, ráda by si ve filmu střihla roli matky hlavního hrdiny. Laybourne je totiž původně herečka. Samozřejmě má i svůj vlastní dream cast, který se skladá z Grahama Phillipse (Dean), Bridgit Mendler (Astrid), Jakea T. Austina (Niko), Joshe Hutchersona (Jake), Chiny Anne McClain (Josie), Sterlinga Beaumona (Brayden), Elle Fanning (Sahalia), Joela Courtneho (Alex).

Monument 14 je apokalypticky laděná kniha, která kombinuje děsivost Kingovy Mlhy a reálnost Grantovy série Gone. Skupina dětí se snaží přežít nenadálou změnu světa v malém supermarketu odříznutém od zbytku světa, aniž by požádně věděla, co se venku stalo. Co se zpočátku jeví jen jako jen pár hodin, nakonec přeroste v několik dní. Děti neví, jak moc je to pro ně venku nebezpečné a jestli se vůbec někdy ven dostanou. Jsou odkázány jen samy na sebe a záchrana možná ani nepřijde.

První díl plánované trilogie vydalo ke konci května nakladatelství Baronet. Druhého dílu, Nebe v plamenech (v originále Sky on Fire), se v češtině  dočkáme v listopadu tohoto roku.

Zdroj informací a obrázků: MacTeensBooks.com, GoodReads.com, Hypable.com, Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge