If I Stay o krůček blíže filmu

Filmy Knihy Novinky

Adaptace oblíbené knihy If I Stay (v češtině Jestli zůstanu) si užila své vzlety i pády. Podle posledních zpráv, které uveřejnila Gayle Forman na svém Tumblr, to vypadá, že se produkce posunula zase o kus dál kýženému cíli.

Gayle FormanPůvodně se filmové adaptace mělo ujmout filmové studio Summit Entertainment, které stojí za úspěšnou Twilight ságou, ale teď se práva přesunula k MGM (Metro Goldwyn Mayer).

Ačkoliv autorka dosud stoprocentně nepotvrdila jména herců ucházejících se o hlavní role, vypadá to, že v posledním kole zkoušek na roli Mii je například taková Chloe Grace Moretz. Tu letos uvidíme v nové adaptaci Kingovy Carrie, či pokračování úspěšné komiksové adaptace Kick Ass.

R.J.CutlerRežisérem zůstává R. J. Cutler, o němž Gayle napsala: „Zbožňuju ho, a to nejen proto, že je zrzek! Stojí například za seriálem Nashville a dokumentech o Dicku Cheneym či o magazínu Vogue. Dřív, než jsem ho potkala, jsem byla přesvědčená, že kdo mohl zvládnout tohle, dokáže v Hollywoodu provádět zázraky. A pak jsem se s ním seznámila a poslechla si jeho vizi filmu. A rozbrečela jsem se. Což bylo docela trapné, jelikož jsem zrovna jedla třesňový koláč, takže jsem vypadala… no, nepořádně. Má také skvělý hudební vkus, takže vám můžu slíbit pořádný soundtrack.

Natáčení by mělo začít na podzim tohoto roku. Zatím sice o zbytku castingu nepadlo ani slovo, ale autorka by ráda v roli Adama viděla někoho jako je Brenton Thwaites nebo Lincoln Younes. Gayle je z celého produkčního týmu nadšená, stejně jako ze scénáře.

Že jste ještě o knize neslyšeli? Pravda, u nás vyšel pouze první díl a nejspíš nenadělal tolik slávy jako v zahraničí, kde se dočkal i svého pokračování.

Ovšem příští rok se dočkáme dvou dílů autorčiny další série. Jen jeden den je předběžně plánován na únor 2014 a Jen jeden rok na květen 2014. Domácí nakladatelství se nechalo slyšet, že pokud u čtenářek uspějí s touto sérií, nejspíš se v češtině dočkáme i druhého dílu série Jestli zůstanu.

Jestli zůstanuModerní příběh pro mladé dívky a ženy. Šestnáctiletá Mia, talentovaná cellistka, jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto.

Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje.

Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě.

Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat. (Bux.cz)

Zdroj informací a obrázků: GayleForman.tumblr.com, PageToPremiere.com, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge