Emma Watson v novém historickém projektu

Filmy Knihy Novinky

O filmové Hermioně je v poslední době hodně slyšet. Zazářila ve filmové adaptaci knihy Ten, kdo stojí v koutě a v současné době v kinech běží Bling Ring: Jako VIPky, v němž ukazuje, že si dokáže i pořádně zadivočit. A vypadá to, že to není všechno.

Nedávno ohlásila, že by se ráda na podzim vrátila na Brownovu univerzitu a dodělala si titul a taky, že ji láká divadelní pódium. „Ráda bych zkusila divadlo. Nikdy dříve jsem to nedělala. Zkoušela jsem to trochu v Brownu. Líbí se mi soudržnost a přátelství divadelních skupin,“ řekla Emma v rozhovoru pro USA Today. Tento rok bychom ji v kinech měli vidět ještě ve filmu Apokalypsa v Hollywoodu, na příští rok má naplánován film Noah s Russellem Crowem.

Velkým překvapením proto bylo ohlášení chystaného filmového projektu s Emmou Watson v hlavní roli. Jde o plánovanou trilogii, jejíž první díl nese název Queen of the Tearling a knižní předloha má v zahraničí vyjít až příští rok. Autorkou je Erika Johansen, která tvrdí, že na myšlenku své fantasy knihy přišla v roce 2007, kdy slyšela řeč prezidenta Obamy.

Americké nakladatelství HarperCollins o trilogii říká, že jde o „ženskou verzi Game of Thrones“, která vypráví uvěřitelný lidský příběh, jehož hrdinka každodenně bojuje s nepříznivým osudem a etickým dilematem spravedlivého vládnutí, přitom se jen snaží zůstat naživu.

Příběh se odehrává 300 let poté, co malá skupina lidí osídlila malé území postižené ekologickou katastrofou. Série sleduje osud devatenáctileté Kelsea Glynn, jež musí vznést nárok na královský trůn po své zesnulé matce a dostat jej zpět od mocné a nebezpečné Červené královny, která užívá temnou magii ke své tyranii. Producentem je David Heyman, s nímž se Emma setkala už při natáčení filmů o Potterovi.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge