Vampýrská akademie má další herecké tváře

Filmy Knihy Novinky

Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli, že si ředitelku školy Sv. Vladimíra zahraje Olga Kurylenko. Teď známe také herecké obsazení postav Masona, Mii, Jesseho i Sonyi.

Cameron Monaghan (Mason)Roli Masona získal Cameron Monaghan, který si dosud zahrál spíše epizodní role v několika amerických seriálech (Můj přítel Monk, Právo a pořádek, Rizzoli & Isles, NCIS, Shameless).

Mason je stejně jako Rose dhampýr, studuje na Sv. Vladimírovi a s Rose je kamarád už z doby, než ze školy utekla. Chová k ní jisté city a nelíbí se mu, že mu Rose opakovaně dává košem, přesto je tu vždy pro ni pokaždé, když potřebuje jeho pomoc.

Sami Gayle (Mia)Sami Gayle se ve filmu objeví jako Mia. Dívka, která se netají tím, jak moc nemá ráda Lissu, a to všechno jen kvůli chování jejího bratra, je rozhodnutá jí pobyt na škole co nejvíce znepříjemnit.

Sami můžeme v současné době vidět v seriálu Spravedlnost v krvi. Kromě toho má za sebou role ve filmech Oddělen s Adrianme Brodym či Unesená s Nicolasem Cagem.

Ashley Charles (Jesse)Ashley Charles je na televizním i filmovém poli poměrně nováčkem. Svou větší premiéru si odbyde až v novém seriálu The White Queen.

Charles si zahraje jednoho z výše postavených Morojů, Jesseho. Ví, že si toho může hodně dovolit a že mu to projde. Také má mírné pletky s Rose, což se v jistém momentu nebude líbit Dimitrimu, když je načapá v lechtivé situaci.

Claire Foy (Sonya Karp)Učitelku Sonyu Karpovou ztvární Claire Foy, kterou známe například z úspěšné seriálové adaptace Malé Dorritky, či filmového počinu Hon na čarodějnice.

Sonya Karpová je důležitou postavou celé série, protože má stejné nadání jako Lissa. Děvčatům pomohla při jejich útěku ze školy a později se stala nebezpečnou Strigojkou.

Ještě stále nám chybí jména významnějších postav jako je například Christian, Natalie, či její otec Viktor. Uvidíme, snad se jich dočkáme brzy. Produkce ovšem už na začátku oznámila, že filmového Eddieho v prvním díle neuvidíme. Budeme si muset počkat na pokračování.

Tvůrci na svém FB profilu prohlásili, že Lucy Fry (Lissa) i Zoey Deutch (Rose) míří do Londýna točit. Oficiálně by první záběr měl být natočen už v pondělí 27. května. Scénář Daniela Waterse převede do filmové podoby jeho bratr Mark Waters.

Zdroje informací a obrázků: Deadline.com, Hypable.com, IMDB.com

2 thoughts on “Vampýrská akademie má další herecké tváře

  1. Právě jsem se dodívala na naprosto úžasnou minisérii The Promise s Claire Foy o situaci židů a palestinců v Israeli a musím říct, že už dlouho jsem u filmu takto nebrečela.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge