Universal koupil práva k The School for Good and Evil

Filmy Novinky

První díl série The School for Good and Evil se dostal na pulty knihkupectví teprve 14. května, už nyní však směřuje rychle ke své vlastní filmové adaptaci pod taktovkou Universal Pictures.

School for Good and Evil

Před dvěma měsíci jsme přinesli informace o tom, že zmíněná kniha Somana Chainaniho vyjde příští rok česky. Autor už měl dlouho před vydáním knihy plány na zfilmování své trilogie, nyní však začínají nabírat konkrétnějších rozměrů. A zveřejněná jména těch, kteří se na vzniku filmu budou podílet, slibují velký hit.

Producent Joe Roth má za sebou velkorozpočtové snímky jako Alenka v Říši divů, Mocný vládce Oz nebo Sněhurka a lovec. Celkem má však na kontě přes padesát produkovaných filmů a seriálů. Sekundovat mu bude Palak Patel, kolega ze Sněhurky a Mocného vládce Oz. Producentské trio uzavírá Jane Startz. Na scénáři budou spolupracovat Soman Chainani a Malia Scotch-Marmo.  

Příběh sleduje nejlepší kamarádky Sophii a Agathu, které byly vybrány k navštěvování Školy dobra a zla, kde se z dětí stávají hrdinové, nebo padouši. Jenže nemusí být nutně umístěny do kategorie,  jakou by očekávaly…

První díl trilogie vyšel v USA 14. května, čtenáři ze Spojeného království si musí počkat na svůj výtisk do 6. června, česky kniha vyjde v roce 2014 u CooBoo. Druhý díl by měl spatřit světlo světa v dubnu příštího roku.

Zdroje informací a obrázků: HollywoodReporter.com, PagetoPremiere.com

1 thought on “Universal koupil práva k The School for Good and Evil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge