Rick Riordan a jeho bonusový příběh

Knihy Novinky

Rick Riordan rozhodně nehodlá usínat na vavřínech. Dnes v zahraničí vyšla nová paperbacková verze posledního dílu triloge Kronika Cartera Kanea, The Serpent’s Shadow (v češtině Rozhodující bitva), která obsahuje bonusový příběh nazvaný The Son of Sobek.

Son-of-Sobek-CoverThe Son of Sobek je crossover mezi Kronikou Cartera Kanea a Percy Jacksonem, fanoušci se tak dočkají obou oblíbených hrdinů. Ebooková verze i audiobook, kterou namluvil sám autor, by se měly do prodeje dostat už 19. června.

Riordan v rozhovoru pro USA Today uvedl, že příběh vznikl na základě přání jeho fanoušků. Ti něco podobného chtěli už strašlivě dlouhou dobu a Rick se rozhodl jim vyhovět. A s výsledkem je spokojený.

Jen je mu líto, že jde o krátký příběh, nevyloučil, že by někdy v budoucnu dokonce mohla vzniknout kniha s Percym i Carterem. Ale momentálně se soustřeďuje na jiné věci.

Nezapomněl vysvětlit význam příběhu. Sobek je v egyptské mytologii krokodýlí bůh a Riordan slibuje, že se v příběhu rozhodně dočkáme nějaké té „divoké krokodýlí akce“. Taky se můžeme těšit na to, že se Percy a Carter na začátku moc nepohodnou, takže jejich spolupráce nebude zprvu zrovna příjemná a přátelská.

Čtenáři dokonce dostanou jakýsi zlomek náhledu na chystaný čtvrtý díl série Bohové Olympu, The House of Hades, kterého se v zahraničí dočkají již 8. října 2013.  Oficiální obálka by se měla objevit na konci května. Poslední pátý díl série by měl světlo světa spatřit na podzim příštího roku.

Riordan se nechal slyšet, že už pracuje na další sérii. Tentokrát se vrhne na norskou mytologii. Má obzvlášť rád všechny příběhy o Thorovi a Lokim, takže se určitě můžeme těšit na další zajímavé pojetí dávných mýtů a nové hrdiny.

Zdroj informací: Hypable.com, USAToday.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge