Původní upíři se dočkali spin-offu

Novinky Seriály

Upírská tématika se stále těší velké oblibě. Mezi jedny z nejvýraznějších zástupců tohoto žánru patří i seriál Upíří deníky na motivy knih L.J. Smith. Na podzim si proto stanice CW přichystala spin-off, ve kterém se bude věnovat hlavně Původním upírům.

Seriál The Vampire Diaries (Upíří deníky) běží na televizních obrazovkách již od podzimu 2009 a dost možná ke stávajícím čtyřem řadám ještě několik sezón přibude. A aby toho nebylo málo, dočkají se fanoušci také nového, víceméně samostatného seriálu věnovaného rodině Mikaelsonových.

The Originals PosterKdo jsou původní upíři alias Mikaelsonovi? Jedná se o původně devítičlennou rodinu, která byla pomocí magie proměněna v upíry někdy v 10. století n. l. Ještě během života v Evropě zasáhl jejich vesnici mor, při kterém ztratili syna. Po příchodu do Ameriky zjistili, že žijí v sousedství vlkodlaků, z nichž jeden zabil nejmladšího syna Henrika a matka-čarodějka se zařekla, že již nepřijde o jediné dítě. Nebyli tedy proměněni pomocí upíří krve a jsou například odolní vůči probodnutí dřevěným kolíkem. Od druhé poloviny druhé série jsme se seznámili s téměř celou rodinou – čarodějkou Esther, lovcem Mikaelem, jejich potomky Klausem, Elijahem, Kolem, Finnem, Henrikem a Rebekou.

Pilotem nového seriálu, pojmenovaného jednoduše The Originals, se stala stejnojmenná epizoda TVD odvysílaná 25. dubna. Děj se přesune z Mystic Falls do New Orleans a bude sledovat osudy Klause, Elijaha, Rebeky, Marcela či Hayley. Mezi známými tvářemi přibudou i nové postavy – Davina (Danielle Campbell), Sophie (Daniella Pineda), Camille (Leah Pipes) nebo již zmíněný Marcel (Charles Michael Davis).

V rodině je síla. To si před tisícem let odpřisáhla rodina Původních upírů. Zavázali se, že zůstanou navždy spolu. Nyní však uběhla dlouhá staletí a rodinné vazby jsou zlomené. Čas, hlad a touha po moci původní rodinu rozvrátily. Když dostane Klaus, původní upíro-vlkodlačí hybrid, záhadný tip, že se proti němu ve Francouzské čtvrti New Orleans chystá spiknutí, vrátí se do města, které jeho rodina pomohla vybudovat. Klausovy otázky jej vedou ke shledání s jeho ďábelským bývalým chráněncem Marcelem. Charismatickým upírem, co má naprostou kontrolu nad lidskými i nadpřirozenými obyvateli New Orleans.

Na pomoc bratrovi přichází Elijah, který se brzy dozví, že odpovědi své otázky sem přijela hledat i vlkodlačice Hayley a padla při tom do rukou mocné čarodějky Sophie. Napětí mezi jednotlivými nadpřirozenými frakcemi se blíží do bodu zlomu, jelikož Marcel ovládá své oddané následovníky a vládne neomezenou mocí. Pro Klause je otázka zodpovídání se svému mocnému chráněnci nemyslitelná a tak přísahá, že získá zpět vše, co bylo dříve jeho – moc, město a svou rodinu. Zatímco čekají, zda Rebekah opustí Mystic Falls a připojí se k nim, Klaus a Elijah vytvoří nestabilní spojenectví s čarodějkami, aby zajistili, že bude New Orleans znovu pod nadvládou Původních upírů. 

Do podzimního vysílacího schématu je The Originals zařazen v úterý, The Vampire Diaries zůstává ve čtvrtečním programu.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com, IMDb.com, spoilertv.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge