První trailer k Ender’s Game

Filmy Knihy Novinky

Světová premiéra filmové adaptace knihy Orsona Scotta Carda se odehraje 1. listopadu 2013, v Česku by měla být už 31.10. Tvůrci se včera rozhodli ve spolupráci s Google+ a YouTube uspořádat hangout s produkcí filmu a také konečně uveřejnit první oficiální trailer k filmu.

Pokud jste ještě o filmu (ani knize) neslyšeli, máme tu pro vás menší info z CSFD.cz:

Ender’s Game posterV blízké budoucnosti je Země napadena vyspělou mimozemskou civilizací, tzv. „hmyzáky“. Nebýt záchrany komandéra Mazera Rackhama (Ben Kingsley), byla by celá planeta zničena.

Svět se tak rázem ocitá ve válce a v rámci přípravy na příští útok jsou vybírány plukovníkem Graffem (Harrison Ford) vysoce inteligentní děti do vojenské akademie.

Ender Wiggin (Asa Butterfield) je plachý, ale strategicky geniální chlapec, který je přiřazen k elitě. Snadno si umí poradit se stále obtížnějším výcvikem, čímž si vybuduje mezi svými vrstevníky respekt.

V jeho unikátním nadání se tak skrývá naděje, že právě on by mohl vést lidstvo do tvrdých bitev a zajistit tak svému druhu budoucnost.

Kromě traileru také funguje speciální stránka I.F. Sentinel, kde se budeme postupně dozvídat zajímavosti z filmu i celého pozadí příběhu. Novinky přináší také oficiální profil filmu na FaceBooku.

V dalších rolích uvidíme herce jako jsou Abigaul Breslin (Valentine Wiggin), Hailee Steinfeld (Petra Arkanian) a Aramis Knight (Bean). Knižní předloha je mezi fanoušky žánru scifi velice dobře známá a oblíbená a filmová podoba je netrpělivě očekávaná již delší dobu. Všechny zajímá, jak si tvůrci poradí s převedením časové linky, jelikož se příběh odehrává v rozmezí několika let.

Více zajímavostí i první fotky z filmu najdete v našem dřívějším článku.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, PageToPremiere.com, FB.com/EndersGame, IF-Sentinel.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge