Nová obálka Harry Pottera a Tajemné komnaty

Knihy Novinky

V únoru jsme vás informovali o tom, že Harry Potter oslavil 15 let od svého vydání, v současné době v USA probíhá Book Expo America, tedy americký knižní veletrh, na kterém byla slavnostně odhalena obrálka druhého dílu série.

harry-potter-new-chamber-of-secrets-coverBook Expo America probíhá od čtvrtka 29. května do 1. června, jedná se o jedne z největších amerických knižních veletrhů, na nichž se můžou fanoušci potkat se svými oblíbenými autory, získat jejich podpisy a v případě knižních blogerů také advanced reading copies, tedy recenzí výtisky knih, které se chystají k vydání.

Včera americké ankladatelství Scholastic, jenž stojí za vydáváním Harryho Pottera ve Spojených státech, odhalilo novou obálku druhého dílu série. O obrázek se opět postaral Kazu Kibuishi.

Obálka zachycuje Harryho a Rona, jak se s dvojčaty dostávají do Doupěte létajícím autem Fordem Anglia pana Weasleyho, což je poněkud zvláštní, když uvážíme, že auto hraje v druhém díle v jiném momentu zásadnější roli, z které nevyvázne zrovna moc dobře.

Opravdové fanoušky série mírně pobouřila už obálka prvního dílu (tedy její prvotní verze), a to proto, že se vůbec nerovnala obsahu knihy. Harry je totiž na Příčné ulici zobrazen už ve školním hábitu i s kolejní šálou, přitom se do Bradavic dostal až po nákupech. Stejně zvláštní bylo i to, že byli ostatní kouzelníci okolo něj oblečeni v těžších a spíše huňatých hábitech, přestože byl konec sprna. Obálka byla poté upravena.

Celá série by měla mít nové obálky. Ty budou odhalovány postupně až do srpna, kdy se také začnou knihy prodávat. Nové obálky dostanou pouze paperbackové verze a později budou dostupné i v jednom vlekém boxu.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

2 thoughts on “Nová obálka Harry Pottera a Tajemné komnaty

  1. Spíš bych řekla, že obálka zobrazuje scénu, při níž se Harry s Ronem a dvojčaty dostávají do Doupětě, vzhledem k tomu, že na předním sedadle je zrzavá hlava. 😉 Každopádně se obálky rozhodně povedly.

  2. Ty nové obálky jsou nádherné. Hned bych si je koupila ale svoje první vydání nevyměním 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge