NBC představí seriálového Draculu

Novinky Seriály

Nesmrtelné dílo Brama Stokera znovu ožije prostřednictvím seriálu americké stanice NBC.

Za seriálem stojí společnosti Carnival Film & Television a Flame Ventures, režie prvních dílů se ujal Andy Goddard. Natáčelo se v Londýně a v Budapešti. Stanice NBC seriál označila jako „limited“, půjde tedy pravděpodobně o kratší sérii, než je obvyklé.

Na jaké herce se můžeme těšit? V hlavní roli se představí Jonathan Rhys Meyers, jeho ženu Mínu pak ztvární Jessica De Gouw. Dále v seriálu hrají Nonso Anozie (R.M. Renfield), Oliver Jackson-Cohen (Jonathan Harker), Thomas Kretschmann (Abraham Van Helsing) nebo Katie McGrath (Lucy Westenra).

Seriál představuje Draculu v době, kdy přijíždí do Londýna. Vydává se za amerického podnikatele Alexandera Graysona, který trvá na tom, že chce přinést do viktoriánské společnosti moderní vědu. Zajímá se zejména o novou technologii výroby elektřiny, která slibuje rozzáření nocí – což je velice užitečné pro ty, co se musí vyhýbat slunci. Pro své cesty má však i jiné důvody. Ve skutečnosti se touží pomstít lidem, kteří zničili jeho život o staletí dříve. Existuje pouze jedna věc, která by mohla zmařit jeho plány: Dracula se beznadějně zamiluje do ženy, která se zdá být převtělením jeho mrtvé ženy.

Stanice v pondělí zveřejnila také oficiální trailer k seriálu:

Do programu stanice bude Dracula zařazen v pátky, kdy bude následovat seriál Grimm, na jaře jej nahradí Crossbones s Johnem Malkovichem v roli piráta Blackbearda.

 

Zdroje informací a obrázků: IMDb.com, SpoilerTV.com, Hypable.com

2 thoughts on “NBC představí seriálového Draculu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge