Magisterium bude nejspíš filmem

Filmy Knihy

Dvě velké kamarádky, Cassandra Clare a Holly Black, už před nějakou dobou ohlásily společnou pětidílnou knižní sérii, které se dočkáme i v českém vydání. Teď Clare svým fanouškům prozradila, že dokonce prodaly filmová práva.

Magisterium vypráví příběh Calluma Hunta, jenž vyrostl se třemi nejdůležitějšími pravidly v životě. Nikdy nevěř čarodějovi. Nikdy neskládej úkol, jaký ti čaroděj zadá. A nikdy čarodějovi nedovol, aby tě vzal do Magisteria. Jenže jak to tak vypadá, Call poruší všechna tři daná pravidla a když tak učiní, změní se jeho život tak, jak by si nikdy dříve nepředstavoval.

První díl série, Iron Trial (v češtině Zkouška železem), vyjde v zahraničí příští rok. Knižní klub má předběžné datum vydání knihy v češtině zvoleno na říjen 2014, ale jak víme, všechno se ještě může změnit. Celá série sleduje Calla od jeho dvanácti let až po dobu, kdy je mu sedmnáct. Ve světě se bohužel nedočkala takového ohlasu, jak by si nejspíš autorky přály.

Většina čtenářů totiž pentalogii vnímá jako slabší kopii úspěšného Harryho Pottera. Problémem může být také to, že se Cassandra Clare kdysi proslavila právě díky psaní fanfikce z HP světa, v níž používala známé věty z úspěšných televizních seriálů či si dokonce nelegálně „vypůjčila“ celé části knih Pamely Dean. Okolo plagiátorství se toho v minulosti událo hodně, celý příběh si můžete přečíst zde a zde (v případě, že vám angličtina nedělá problém). Zvláštní je, že v zahraniční bude knihu vydávat nakladatelství Scholastic, které také vydává Harryho Pottera.

Filmová práva k celé pentalogii odkoupilo Constantin Films, které také vlastní práva na The Mortal Instruments a The Internal Devices. Clare i Black by se měly podílet na psaní scénáře.

Zdroj informací a obrázků: MTV.com, PageToPremiere.com, CassandraClare.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge