Legenda o Artušovi podle Tolkiena

Knihy

Tolkienova báseň o pádu Artuše, The Fall of Arthur, po dlouhých osmi desetiletích vyšla knižně, v editaci Christophera Tolkiena.

tolkien-arthurJ.R.R. Tolkien je bezesporu legendárním spisovatelem, který určil podobu žánru fantasy tak, jak jej známe. Kromě děl jako Pán prstenů a Hobit však pracoval i na jiných žánrech. Ve 30. letech 20. století sepisoval báseň o pádu krále Artuše. A teprve dnes si ji můžete přečíst ve finální podobě.

Artušův pád byl velice pečlivě zkompletován Tolkienovým nejmladším synem Christopherem. Ten vzal otcovy staré drafty a fragmenty básně a sestavil z nich kompletní dílo. Báseň má kořeny v klasické legendě o Artušovi a popisuje osudy Artuše poté, co jej královna Guinevere a jeho syn Modred zradili a Kamelot padl.

Kromě básně samotné kniha obsahuje také tři eseje na téma literárního světa krále Artuše, které například analyzují významy veršů a popisují podobnosti mezi The Fall of Arthur a Tolkienovou Středozemí. Do knihy můžete nahlédnout na serveru Amazon.co.uk.

Zdroje informací a obrázků: hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge