Kingův Joyland zamíří na filmová plátna

Filmy Knihy

Nová kniha Stephena Kinga, Joyland, má sice vyjít teprve 4. června, ale už to vypadá, že se dočkáme její filmové podoby.

JoylandRežisér Tate Taylor si totiž na práva ke knize dělal zálusk už v době, kdy King na knize pracoval. Totéž Taylor praktikoval už při natáčení filmu The Help (Černobílý svět).

Tenkrát si u autorky, Kathryn Stockett, vymohl práva na zfilmování, ačkoliv kniha ještě nebyla dokončena. A jak je podle úspěchu filmu vidět, tento odvážný krok se mu vydařil.

Děj Joylandu se odehrává v malém městečku v Severní Karolíně v zábavním parku v roce 1973. Vypráví příběh vysokoškolského studenta, který melouchaří jako pracovník na jedné z atrakcí. Právě tady se setká s legendou o bludném vrahovi, s osudem umírajícího dítěte a o cestách, které mu navždy změní život.

Čtenáři se můžou těšit na typického Kinga: strašidelné prostředí, nevypočitatelný vrah a životní změna charakteru postavy. Kniha má schválně retro obálku.

King o knize říká: „Miluju zločin, miluju záhady a miluju duchy. Taky si pamatuju na obálky knih ze svého dětství, proto jsem podobou obálky nadšený. I to je důvod, proč kniha nepůjde hned do prodeje i jako ebook. Kniha vyjde v paperbacku a kdokoliv si ji bude chtít přečíst, bude si ji muset také koupit.

Za produkcí filmu bude stát sám Tate Taylor spolu s Johnem Norrisem z Wyolah Films.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com, Deadline.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge