Jaká bude Šípková Růženka z pohledu Maleficent?

Filmy

Pohádku o spící Šípkové Růžence zná snad každé malé dítě. Příští rok se do kin dostane filmové zpracování tohoto příběhu z pohledu úhlavního nepřítele Růženky – Maleficent.

Maleficent Teaser PosterTentokrát však půjde hlavně o dosud nevyprávěný příběh jedné z nejoblíbenějších záporných postav od Disneyho. Divákům odhalí události, které pohádce předcházely, díky kterým Maleficent zatvrdila své srdce a které ji vedly k uvalení kletby na princeznu Auroru.

Po oznámení záměru na zfilmování téhle pohádky se objevily drby, že by se měl režie ujmout Tim Burton. Nakonec se na režisérskou stoličku usadil Robert Stromberg, jenž až do té doby dělal hlavně na vizuálních efektech filmů. Z jeho tvorby stojí za zmínku třeba Zlatý kompas, Hunger Games, Faunův Labyrint nebo Piráti z Karibiku: Na konci světa.

Scénář zpracovali Paul Dini (Ultimate Spider-Man, Justice League) a Linda Woolverton (Mulan, Lví král, Alenka v Říši divů). Produkci filmu s rozpočtem 200 mil. dolarů zajišťují společnosti Moving Picture Company a Roth Films.

Elle FanningObsazení filmu přinese známé i celkem neokoukané tváře. Maleficent ztvárnila Angelina Jolie, princeznu Auroru Elle Fanning, dále třeba Juno Temple, Imelda Staunton (Dolores Umbridge z HP) nebo Miranda Richardson (Rita Holoubková z HP, Merlinova Královna Mab). Své první role si střihly i dvě Angelininy dcery – Zahara a Vivienne Jolie-Pitt.

Film se momentálně nachází ve fázi postprodukce, do kin by měl být uveden v červenci 2014.

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, IMDB.com, AnthonyMatula.com

2 thoughts on “Jaká bude Šípková Růženka z pohledu Maleficent?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge