KINO: Světová válka Z

Filmy Filmy v kinech

27. června vtrhne do českých i slovenských kin Brad Pitt, jak jej neznáme. Jako specialista na krizová řízení OSN se bude snažit zastavit nebezpečný virus, který mění lidi na zombíky.

SVĚTOVÁ VÁLKA Z

Světová válka Z 1Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace.

Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá.

Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (CSFD.cz)

Film je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy Maxe Brookse. Práva k zfilmování odkoupila v roce 2006 Paramount Studios s produkcí Plan B Entertainment, kterou založili Brad Pitt, Jennifer Aniston a Brad Grey. Od roku 2006 je ovšem výhradním vlastníkem Pitt. Spolupracuje nejen s Paramountem, ale také s Warner Bros. a 20th Century Fox.

Do hlavní role byl obsazen Brad Pitt, scénáře se chopili Matthew Michael Carnahan a J. Michael Straczynski, a na režisérskou stoličku usedl Marc Forster. Původní záměr filmařů bylo natáčet ve Philadelphii, avšak poté, co jim byly v USA zamítnuty daňové úlevy, se celé natáčení přesunulodo Evropy. Filmování tak probíhalo na mnoha místech po celé Anglii a také ve skotském Glasgow, kam bylo pro potřeby natáčení ze Spojených států dopraveno mnoho automobilů, vozidel taxi a cedulí, aby vše působilo jako americká destinace.

Zdroj informací a obrázků: IMDB.com, CSFD.cz, WorldWarZMovie.com, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge