Známe obálku druhého dílu spin-offu Julie Kagawy

Knihy

Světově oblíbená série Železná víla, které u nás v češtině vyšly první dva díly a další byly kvůli nízkým prodejům pozastaveny, se v zahraničí už loni dočkala prvního dílu spin-offu. Ten si bere na mušku Meghanina bratra Ethana. Před několika minutami spatřila světlo světa obálka pokračování.

ironfey2Zdá se, že ani Julie Kagawa není tak úplně rozhodnutá opustit svůj vílí svět. Původní tetralogie s Meghan Chase v hlavní roli sice skončila už v roce 2011, ale minulý rok se autorka objevila s pokračováním Call of Forgotten. Tehdy nám představila Ethana, s nímž jsme se seznámili už v prvním díle Železné víly, tentokrát je ovšem už o poznání starší.

Zatímco v prvním díle se Ethan snažil udržet svět víl a lidí v uctivé vzdálenosti a do ničeho se nezaplést, osud měl ovšem jiný plán. Jakoby nestačilo, že díky magickému světu přišel o svou starší sestru, vílí svět se opět přihlásil o slovo. Ethan tak musel ochránit svou rodinu a zachránit dívku, do které se zamiloval.

Jenže jak se zdá, tady vše teprve začíná. V druhém díle se Meghanin neposlušný syn Kierran rozhodne opět zamíchat kartami. Chce zachránit své milované, což může vyvolat zničení obou světů a propuštění děsivých Zapomenutých, kteří rozhodně nebudou sedět se založenýma rukama.

Autorka o obálce říká: „Když jsem ji poprvé uviděla, málem jsem spadla ze židle, jak věrohodná mi vzhledem k příběhu přišla. Je to Etahnův příběh, ale Kierran je katalyzátorem všeho, co se děje, a vidět ho takhle je přesně to, co jsem chtěla.

Vydání knihy The Iron Traitor je naplánováno na listopad 2013. V současné chvíli se autorka soustřeďuje na tvorbu The Iron Fey mangy, o níž jsme vás informovali. Kromě toho také prodala filmová práva k dosud ještě nenapsané young adult sérii a ke konci dubna v zahraničí vychází druhý díl její série Blood of Eden.

Zdroj informací a obrázků: MTV.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge