Reliance Entertainment a Kintop Pictures odkoupili práva na trilogii Graceling

Filmy Knihy

Oblíbenou trilogii o nadané hrdince Katse miluje celý svět. V češtině jsme se bohužel dočkali pouze prvního dílu, přestože v sousedním Slovensku vyšly všechny tři. Bylo tedy jen otázkou času, než se úspěšné série chytnou producenti.

GracelingKniha Kristen Cashore, Graceling, byla v zahraničí původně publikována v roce 2008. Dostala se podle Publisher Weekley mezi jedny z nejlepších knih roku 2008, totéž platí i pro seznam nejlepších knih School Library Journal.

Graceling (v češtině Výjimečná) vypráví o Katse, která žije ve světě, do něhož se někteří lidé rodí s mimořádným nadáním – jsou Výjimeční. Bohužel to nemají nijak jednoduché, protože se jich ostatní bojí, pohrdají jimi, nebo je využívají. Katsa ale nese břemeno, které sama nenávidí: je Výjimečná v zabíjení. Slouží strýci Randovi, králi Mezizemě, a má za něj dělat špinavou práci – trestat a mučit každého, kdo se mu znelíbí.

Při setkání s princem Po, Výjimečným bojovníkem, Katsa ještě netuší, jak moc se jí změní život. Nikdy by nečekala, že se stane Poovou přítelkyní. Nikdy by nečekala, že zjistí novou věc o svém nadání – a že odhalí hrůzné tajemství… tajemství, které by pouhými slovy dokázalo zničit všech sedm království.

Po Graceling přichází Fire (ve slovenštině Ohnivá) a Bitterblue (ve slovenštině Iskrivá), práva byla prodána na celou trilogii. Za Reliance Entertainment a Kintop Pictures se produkce ujme Deepak Nayar, scénář má na starosti britský scénárista Piers Ashworth.

Producent Deepak Nayar o sérii řekl: „Jsme velice potěšeni potenciální frančízou s takto silnou hrdinkou. Graceling nabízí originální příběh, který jsme dříve neviděli, navíc kombinuje prvky Hunger Games a Hry o trůny.“ Reliance Entertainment a Kintop Pictures také společně stojí za produkcí Vampýrské akademie.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Variety.com, BUX.cz

1 thought on “Reliance Entertainment a Kintop Pictures odkoupili práva na trilogii Graceling

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge