Prázdné místo jako seriál

Knihy Seriály

Začátkem dubna v Česku vyšel román knižní legendy J.K.Rowling, na který čekali všichni její fanoušci, ale také čtenáři, co s jejími knihami dosud neměli nic do činění. Román o malém městě vzbudil po celém světě poprsak. A jak to tak vypadá, dočká se svého seriálového zpracování.

J.K RowlingMatka Harryho Pottera, to je J.K.Rowling. Její život zná snad každý její fanoušek. S jejími knihami plno lidí vyrůstalo, není tedy divu, že teď, když už jsou dospělí, vrhnou se na její dospělý román. A televizní i filmoví producenti zavětří možnost úspěchu.

Právě BBC (One a Drama) získalo práva na převedení Prázdného místa do televizní podoby. Seriál bude produkovat nezávislá produkční společnost The Blair Partnership. Na spolupráci se dohodl Neil Blair (zastupující The Blair Partnership) a Danny Cohen (zastupující BBC One).

J.K. se bude na převedení aktivně podílet, ať už na tvorbě scénáře či na počtu a délce jednotlivých epizod. Do televize by se seriál měl dostat v roce 2014.

Rowling o něm říká: „Vždycky jsem cítila, že pokud má být kniha převedena do filmu, nejlépe tomu poslouží televizní provedení a myslím, že BBC je pro to perfektní.

Danny Cohen dodává: „Je vzrušující přinést příběh J.K.Rowling na obrazovky BBC. Její vyprávění samozřejmě čerpá z jedinečné popularity a já se těším, až s ní budu spolupracovat. Tento projekt zdůrazňuje ambice a rozsah BBC, stejně jako schopnost moderní televize přitáhnout pozornost největšího světového talentu a vzrušujících tvůrčích nápadů.

Zdroj informací a obrázků: BBC.co.uk, HollywoodReporter.com

2 thoughts on “Prázdné místo jako seriál

  1. Ahoj chci se zeptat jestli nevíte kdy výjde seriál prázdné místo tady v Česku…. Díky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge