KNIŽNÍ RECENZE: The Perfect Game

Knihy Knižní recenze

Namyšlený frajírek střídající jednu holku za druhou, a dívka, co si z něj snad jako jediná nesedla na zadek. Že je vám to povědomé? Tentokrát do směsi přimícháme i trochu baseballu.

The Perfect GameAutor: J. Sterling
Série: The Perfect Game
Díl: první
Počet stran: 386 (ebook i brožovaná vazba)
Datum vydání: 11.10.2012
Žánr: new adult
Věková hranice: 18+

Jack Carter je vycházející baseballovou hvězdou, která si užívá všech výhod, jaké s sebou sláva přináší. Cassie Andrewsová je na škole nová a Jackova sláva ji nijak neohromila. Pro ni je to obyčejný kluk, co si ji na potkání dobírá, a ona s ním také jako s obyčejným klukem jedná. To je pro Jacka novinka a Cassie ho tím upoutá, vzájemná přitažlivost postupně přeroste v osudový vztah. Když Jack ale poruší všech pět pravidel, která Cassie ve svých vztazích zastává, zhroutí se jí svět. Cassie se musí rozhodnout, zda jsou pro ni důležitější její pravidla nebo Jack.

Jack je hvězdným nadhazovačem univerzitního baseballového týmu. Holky střídá jak na běžícím pásu, užívá si peněz, slávy, privilegií, jaká mu jen může škola nabídnout za jeho výsledky a prestiž, které škole přináší. V nitru je to ovšem normální kluk, co touží jen hrát baseball. Ačkoliv se navenek může zdát jako sebevědomý playboy, uvnitř je nejistý, trpí ztrátou rodičů. Jack není žádný svatoušek, ale Cassie v něm probudí touhu mít něco víc, než jen rychlovky na jednu noc.

Cassie se touží stát slavnou fotografkou, zachycovat na snímky krásy života. Je skromná, pracovitá, oddaná fotografování a snaží se postavit na vlastní nohy, aby se už nikdy nemusela zodpovídat autoritativním rodičům, s nimiž nikdy příliš nevycházela.

Příběh by se dal rozdělit na tři části. První z nich, kdy se Jack s Cassie teprve poznávají, stojí na břitkých dialozích. Líbily se mi slovní přestřelky ústřední dvojice a jak Jack oslovoval Cassie „kitten“ (kotě). Cassie občas nejdřív jednala, než přemýšlela. Kdyby to bylo naopak, hodně neshod by si mohli ušetřit. V druhé části se pak Jack rozhodl svou chybu napravit činem hodným gentlemanů tak v 19. století, což bylo nejen pro postavy, ale i pro mě coby čtenářku poměrně frustrující. Sice si své rozhodnutí vysvětlil, nicméně logika dala celému Jackovu chování sbohem a šáteček. Třetí část je pak dojemná, sladkobolná a krásná a celkově mi pachuť po prostřední části napravila.

Jakkoli možná kniha nezaujme příběhem, který se ničím extra výjimečným neliší od mnoha jiných románů žánru new adult, určitě ale zaujme svým zpracováním. Příběh se odehrává v průběhu necelých dvou let, což se kromě chronologie dějové linie podepíše také na chování jednotlivých hrdinů, kteří postupně dospívají, jednají uvážlivěji a vývoj jejich charakterů je viditelný a zřejmý.

Plusem románu je také skutečnost, že je vyprávěn v ich-formě ze střídajících se úhlů pohledu jak Jacka, tak Cassie. Tyto pohledy tak umožňují do hloubky poznat hlavní hrdiny. Zároveň na sebe nenavazují, časový rozdíl mezi dvěma pohledy jsou často celé týdny i měsíce. Díky tomu sledujeme příběh vinoucí se po delší časové období.

The Perfect Game je příběh o hledání lásky, štěstí, napravování chyb, odpouštění a následování svých snů. Příběh sám působí sice obehraným dojmem, je ovšem velmi emotivní a určitě nejednomu čtenáři připomene krásný film s Kevinem Costnerem Hra snů.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge