Beautiful Bastard brzy v češtině

Knihy

Sice to vypadá, že se s erotickými knihami pomalu roztrhl pytel, ale není tomu tak, jen se k nám dostávají postupně a slyšet je jen o některých. Po úspěšných – ale i nesnášených – Padesáti odstínech k nám tak míří další původem fanfiction na Stmívání, které ovšem na zahraničí zapůsobilo daleko víc.

Christina Hobbs Lauren BillingsBožského bastarda, jak zní název knihy v češtině, by nám ke konci června 2013 mělo přinést české nakladatelství JOTA. Zahraniční čtenáři jej poznali už v roce 2009 pod jménem The Office. Tehdy jeho první verzi psala i publikovala online Christina Hobbs.

Příběh vyprávěl o love/hate romanci mezi Edwardem a Bellou v prostředí kanceláře. Byla to vůbec první fanfikce na Stmívání s erotickým nádechem. Příběhu se stáhlo na 2 miliony kopií, proto se Christina rozhodla dát vše offline a společně s Lauren Billings pak příběh přepsaly a vydaly v knižní podobě.

Christina a Lauren se seznámily skrz fanfic komunitu a psaly spolu už od roku 2010. Po čase se vrátily k původnímu příběhu Hobbs. The Office byl však příliš dlouhý, proto jej upravily a rozdělily. Největší výzvou pro ně byla druhá polovina knihy, kdy musely některé věci zdokonalit a vyšperkovat. Fanoušci se nemusí bát, že by přišli o všechny pikantnosti i svěží a přitažlivý styl, jakým je příběh vyprávěn.

Autorky se shodují na tom, že je určitě výhoda mít editora, co je chlap. Společně s Adamem Wilsonem konzultovaly výběr slov, kdy jim Adam potvrdil, že pokud použijí to a tamto slovo, tak končí, protože to nezvládne. Samozřejmě jim pomohl i při vytváření toho správného mužského pohledu.

Beautiful BastardBožský bastard vypráví příběh Chloe Millsové a Bennetta Ryana. Chloe je zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný.

Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den.

Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.

Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Kniha v zahraničí vyšla 12. února 2013 a ihned se stala bestsellerem. The Hollywood Reporter před několika dny dokonce oznámilo, že autorky podepsaly smlouvu na pět dílů. Druhý díl, Beautiful Stranger, má vyjít už 28. května.

Z velké trojky známé v zahraničí díky svému vzniku za pomoci fanfikce u nás tedy vyjdou dvě série – Fifty Shades a Beautiful Bastard. Podle posledních zpráv to ovšem vypadá tak, že se v češtině nejspíš dočkáme i třetí série, která vznikla jako fanfikce. Konkrétně jde o sérii Gabriel’s Inferno od Sylvain Reynard. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Zdroj informací: HollywoodReporter.com, MTV.com, AceShowBiz.com, JOTA.cz

2 thoughts on “Beautiful Bastard brzy v češtině

  1. Zrovna Beautiful Bastard mě zaujal mnohem více než Padesát odstínů a docela se na tu knížku začínám těšit. Jsem dost ráda, že knížka vyjde v češtině, i když mě to od Joty poměrně překvapilo. Nu, uvidím, co se z té knížky nakonec vyklube. 🙂

  2. Je to sice tak trochu další variace na 50 odstínů šedi, ale je skvěle napsaná, má dynamické tempo a dobrou psychologii postav a není úplně hloupoučká. Jen těch nadávek je bylo na mě moc. Proč si pořád všichni myslí, že to ženy vzrušuje? Hlavní hrdinka byla velmi sympatická tím, že si dokázala stát za svým a nehrála hloupou husičku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge