Amber Entertainment odkoupilo práva k Inkarceronu a Sapphique

Filmy

Zvěsti o filmové adaptaci oblíbené duologie z pera Catherine Fisher se táhnou už nějaký ten rok. Původně práva k filmové adaptaci ukořistila filmová studia Fox 2000, těm ale vypršela doba pro tvorbu, proto se nejspíš filmů dočkáme v produkci někoho jiného.

catherine fisherFox 2000 zakoupilo práva v roce 2010 a produkce se mělo ujmout Seed Prods. Tvůrci doufali, že se fanoušci začnou aktivně podílet na celém procesu a přijdou se svými castingovými tipy, sami dokonce přišli s Taylorem Lautnerem jako hlavním představitelem Finna. Zatímco Catherine Fisher začala pracovat na scénáři, produkce jaksi ustrnula až zcela přestala.

Proto se autorka rozhodla práva ke knihám zkusit prodat někomu jinému – a podařilo se. Projektu se ujal Ileen Maisel z Amber Entertainment, které stojí za adaptací Zlatého kompasu a v současné době připravuje novou verzi Romea a Julie.

Samotná autorka se nechala slyšet, že právě probíhá výběr scénáristy, který se bude s Fisher na scénáři podílet. Respektive Catherine bude moci do psaní zasahovat. Prozatím nezačaly žádné castingy na hlavní role, ale autorka přislíbila, že se fanoušci vše včas dozví.

incarceronInkarceron vypráví o osudu sedmnáctiletého Finna, který každý den bojuje o svůj život v obrovském vězení. To má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí.

Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru.

Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat.

Sapphique pak na první díl volně navazuje. Oba knižní díly vyšly také v češtině a to už v roce 2011. Uvidíme, jak se celá produkce posune dál a jestli ke zfilmování nakonec přece jenom dojde.

Zdroj informací a obrázků: Catherine-Fisher.com, Bux.cz

1 thought on “Amber Entertainment odkoupilo práva k Inkarceronu a Sapphique

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge