Vyjde román k seriálu Once Upon a Time

Knihy Seriály

Seriál ‚Once Upon a Time‚ rozšiřuje své „království“ také do sféry vydávání knih.

Tvůrci seriálu, který vysílá stanice ABC, se rozhodli vrátit příběhu formu, ze které původně vznikl. Již v dubnu spatří světlo světa první kniha z možné série.

Reawakened

Kniha nese název ‚Reawakened‚ a je novelizací první řady seriálu. Fanouškům seriálu by měla přinést zcela nový pohled na postavy a celý příběh.

Život Emmy Swan byl jakýkoli, jen ne pohádkový. Žila na vlastní pěst už od doby, co byla jako miminko opuštěna svými rodiči. Až do svých 28. narozenin, kdy se u jejích dveří objeví desetiletý kluk Henry. Tato nečekaná návštěva obrátí její život vzhůru nohama – Henry totiž tvrdí, že je jejím synem, kterého dala k adopci.

Henry vezme Emmu do Storybrooku v Maine, jehož obyvatelé, jak tvrdí, jsou vlastně pohádkové bytosti. A pokud má pravdu, pak to znamená, že jeho učitelka Mary Margaret Blanchard je ve skutečnosti Sněhurka… a také Emmina dávno ztracená matka.

V Pohádkové zemi se setkáváme se Sněhurkou jako zlodějkou na útěku, kterou z domova vyhnala její macecha Zlá Královna.

Čím více se Emma sbližuje s Henrym, tím těžší je pro ni ignorovat temnou kletbu, která sužuje městečko, a váže ji k Mary Margaret. Pokud se Emma naučí jak přijmout svůj osud jako zachránce Storybrooku a zlomí kletbu, mohla by získat svou rodinu, o které vždy snila.

Vyprávění bude střídavě z pohledu Emmy a Sněhurky – podle toho, zda se bude příběh odehrávat ve Storybrooku, nebo v zemi pohádek. Pravou autorkou románu je Odette Beane. Reawakened bude k dostání od 27. dubna jako ebook, o týden později také jako paperback. Stanice ABC v minulosti vydala knihy například k detektivnímu seriálu Castle na zabití, jehož hlavním hrdinou je spisovatel Richard Castle.

Zdroje informací a obrázků: EW’s Shelf Life, Goodreads.com

4 thoughts on “Vyjde román k seriálu Once Upon a Time

    1. Uvidíme, seriál už se vysílá na Slovensku, u nás zatím ne, tak možná knížku vydají slováci 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge