The School for Good and Evil vyjde česky

Knihy Novinky

V květnu letošního roku vyjde v zahraničí očekávaná fantasy kniha Somana Chainaniho. Že jste o ní ještě neslyšeli? Pak jste tady správně.

Román s názvem The School for Good and Evil je prvním dílem budoucí trilogie. Celá série je zasazena do pohádkového světa, ve kterém jsou každý rok uneseny dvě děti.

School for Good and EvilPrvní únosy se odehrály již před dvěma sty lety. Někdy byli uneseni dva chlapci, někdy dvě dívky, někdy se ztratilo jedno dítě od každého. Pokud se ze začátku zdál výběr čistě náhodný, po nějaké době se vzorec únosů vyjasnil. Jedno z dětí bylo vždy dobré a hodné. Dítě, které by chtěl každý za své. Druhé bylo prosté a podivné, vyděděnec již od narození. Naprosto rozdílné děti, vytrženy z mládí a uneseny. 

Příběh se zaměřuje na dvě nejlepší kamarádky, Sophii a Agathu, jejichž přiřazení je, jak se zdá, přehozené. Sophie, která miluje růžové šaty, skleněné střevíčky a dobré skutky, skončí ve Škole zla, kde studijní plány zahrnují Zošklivování, Smrtící kletby a Výcvik nohsledů. Naopak asociální Agatha, která se obléká do černé a vlastní podivného mazlíčka, je zapsána do Školy dobra, aby se naučila Princeznovskému chování a Zvířecí komunikaci. Co když je tato záměna prvním vodítkem k objevení toho, kdo doopravdy jsou? 

Mezi předčasné čtenáře, ze kterých se stali fanoušci knihy, patřili Gregory Maguire (Wicked), R.L. Stine (Goosebumps, Fear Street) nebo scénárista David Magee (Life of Pi). Plány na natočení třídílné filmové série podle dosud nevydaných knih už se nezdají tak nadsazené. Autor knihy je sám velmi talentovaný režisér a scénárista. První film v produkci Jane Starz by se měl v kinech objevit v roce 2015.

V angličtině vyjde 496-stránková kniha 14. května 2013 u nakladatelství HarperCollins. Včera se na facebooku objevila také informace, že se knihy dočkáme v příštím roce také česky. A to od samotného nakladatelství CooBoo!

Minulý týden se na serveru EW.com objevil exkluzivně trailer k této pohádkové knížce. A je hodně povedený, jen posuďte sami:

Soman ChainaniO autorovi: Soman Chainani vystudoval Anglickou a americkou literaturu na Harvardu, poté se přihlásil do MFA Film Program na Columbia University. Za své studentské práce obdržel vysoká ocenění. Všechny ceny dokazují, jak talentovaným spisovatelem a režisérem je. Jeho krátké filmy se představily na více než 150ti filmových festivalech a vyhrály přes 30 ocenění poroty či diváků.

Profil knihy na Goodreads • Oficiální stránky knihy

Zdroje informací a obrázků: SomanChainani.net, Shelf-Life.EW.com,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge