Svět Tryllů zamíří na filmová plátna

Filmy Knihy

Už před časem dala Amanda Hocking svým fanouškům vědět o tom, že Media Rights Capital zakoupili práva na zfilmování její tryllí trilogie, před pár dny svou zprávu rozšířila také o jméno scénáristky.

Terri TatchellNa začátku roku 2011 se Terri Tatchell ozvala Amandě s dotazem ohledně možné adaptace jejích knih, které si čtenáři oblíbili po celém světě (knihy se dostaly také k nám). Scénáristka, která stojí například za filmem District 9, se přímo autorky zeptala, jestli by se toho mohla chopit ona a Amanda Hocking souhlasila.

Terri následně kontaktovala Media Rights Capital a ti odkoupili práva na celou trilogii. Do týmu přibrala také producenta Simona Kinberga, společně doufají, že během následujících týdnů vyberou schopného režiséra. Simon stál například za produkcí takových filmů jako je Pan a paní Smithovi, Jumper či X-Men: První třída.

Terri má prý už hotový scénář a o knihách říká: „Přečetla jsem první knihu až do konce a a líbila se mi, ale nepřišlo mi to ve stylu jako OK, musím z toho udělat film. Ale něco mě neustále nutilo otáčet stránky. Teprve až po dočtení druhého dílu jsem zavovala svému agentovi a řekla mu, že tohle musí být moje.“ Natáčení by při nejlepších vyhlídkách mělo začít už letos na podzim v Kanadě.

Zdroj informací a obrázků: AmandaHocking.blogspot.com, TheProvince.com

3 thoughts on “Svět Tryllů zamíří na filmová plátna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge