Steven Spielberg se vrhne na Napoleona

Seriály

Někteří tvůrci, jako by se řídili heslem „Historie není nikdy dost!“, a proto se pouští i do takových projektů, které by si s nimi fanoušci asi sami od sebe ani nespojili. Steven Spielberg se rozhodl, že převede předlohu Stanleyho Kubricka do minisérie.

Oblíbený režisér se nechal slyšet, že pracuje na převedení Kubrickovy předlohy do podoby televizní minisérie. Stanley Kubrick napsal scénář zabývající se Napoleonovým životem už v roce 1961, ale jeho produkci odložil s vědomím, že na natáčení nemá dostatečné množství peněz. Je totiž známý svým perfekcionismem a pokud své dílo nemůže mít tak dokonalé, jak si představuje, raději jej odsune na později. Ve spolupráci se Spielbergem by ovšem neměl mít žádný problém, protože oba dva jdou tvrdě za tím, co chtějí.

Nebude to jejich první společná práce, spolupracovali už při tvorbě A.I. Umělá inteligence. Ta vznikla u Kubricka už v roce 1970 a později dostala přesnější podobu scénáře i filmu díky Spielbergovi. Kubrick při tvorbě Napoleona strávil léta zkoumáním a hledáním všeho, co souviselo s jeho životem. Můžeme se jistě těšit na zajímavé a doufejme, že i historicky přesné ztvárnění života mocného vojevůdce.

Zdroj informací a obrázku: HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge