SERIÁLOBRANÍ: Dexter

Seriálobraní Seriály

Americká stanice Showtime v roce 2006 vsadila na seriál o miamském specialistovi na krevní cákance. A rozhodně nešlápla vedle, o čemž svědčí již 7 odvysílaných řad a miliony fanoušků po celém světě.

2020 dexter 6 serie

Podle knižní série: Dexter ~ Jeff Lindsay

O seriálu: Dexter Morgan pracuje u policie jako odborník na krevní skvrny. Díky jisté události v jeho dětství je však psychicky narušen a touží po zabíjení. Jeho touhu po krvi se dařilo usměrňovat jeho adoptivnímu otci, který pracoval jako policista. Dexter se naučil ovládat a stal se soudním znalcem a stejně jako on, pracuje u policie i jeho nevlastní sestra. Stále má své choutky a po smrti otce je pro něj všechno složitější. Přestože nechová k nikomu žádné city, své oběti si pečlivě vybírá z řad kriminálníků a sociopatů, kterým se podařilo zákon obelstít. Na scéně se zanedlouho objevuje precizní seriový vrah, který nepřímo vyzývá Dextera na psychologický souboj kočky s myší. Kdo je kočka a kdo myš…(Serialzone.cz)


Dalo by se říci, že krimiseriály patří mezi velice oblíbené stálice televizních obrazovek. Téměř každá televizní stanice je má v nabídce a diváky policejní či detektivní případy nepřestávají bavit. Od doby důvtipné vyšetřovatelky ze seriálu „To je vražda, napsala“ se většina přeorientovala na sehrané týmy vyšetřovatelů, kteří řeší zločiny za pomoci nejmodernějších forenzních metod. Někomu by všechny ty nové „kriminálky“ mohly připadat jako přes kopírák. Jenže je tu Dexter, který se tomuto schématu dost vymyká…

Postavu Dextera Morgana vytvořil spisovatel Jeff Lindsay. V roce 2004 vydal první knihu s názvem „Darkly Dreaming Dexter“ (Drasticky děsivý Dexter), v letošním roce vyjde již osmý díl. Od druhé série se však seriál a knihy značně liší. Mimo to se Lindsay přímo podílí také na scénáři k seriálu, který píše s Jamesem Manosem Jr. a dalšími scénáristy. Stanice již odvysílala 7 řad po 12 dílech, 30. června pak začíná v USA běžet řada osmá, pravděpodobně poslední.

Seriál Dexter se dlouhodobě řadí mezi nejpopulárnější seriály s vysokým hodnocením. Zárukou kvality jsou také dva Zlaté glóby a dalších 30 ocenění.

U nás seriál uvedla stanice Prima COOL v lednu 2011. Tomu předcházela guerillová kampaň na území Prahy, při které se na různých místech objevovaly odkazy na seriál v podobě krvavých skvrn či kusů falešných těl v igelitových pytlech. Fotky naleznete na facebooku stanice v albu „Dexter v Praze!“.

Zdroje informací a obrázků: SerialZone.cz 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge