Ron Weasley měl zemřít

Knihy Novinky

Překvapivé? Nepochopitelné? Anebo zcela možné? Jak by se čtenáři dokázali vyrovnat se smrtí jednoho z hlavní trojice? Nejspíš hodně těžko.

RonVšichni z nás, co četli celou kouzelnickou knižní sérii o sirotkovi Potterovi, určitě ví, že od čtvrtého dílu se s tím umíráním J.K.Rowling příliš nepárala. Málokdo z nás ovšem tušil, že byla doba, kdy reálně zvažovala, že nechá zemřít i Harryho nejlepšího kamaráda, Rona.

Ve speciálních bonusech u DVD posledního filmového počinu se Rowling totiž rozvykládala o tom, že měla v plánu zabít Rona někdy uprostřed série, kdy časy nebyly nijak veselé a nebylo jisté, kdo přežije a kdo zemře.

Dokážete si představit, že by se k tomuto kroku nakonec odhodlala a udělala jej? Jak moc by to ovlivnilo celý příběh, ba co víc, samotného Harryho? Jen si vzpomeňte, jaký dopad na čtenáře měla smrt Cedrica Digoryho. A to byla jen vedlejší postava.

Smrtí Rona bychom přišli o postavu, která i v nejtemnějších chvílích dokázala vyloudit úsměv na tváři a jen svou přítomností oživit příběh. Ještě že si to nakonec Rowling rozmyslela, těžko si představit celou sérii bez hlavní trojice.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Edition.CNN.com

5 thoughts on “Ron Weasley měl zemřít

  1. No vtedy sa hovorila, keď písala koniec 7. knihy, že určite nechá 1 z trojice zomrieť. Ale na protest fanúšikov a vydavateľstva si to potom rozmyslela vďakabohu. Neviem si to predstaviť, veď aj epilóg by bol totálne iný, to netuším, s kým by Hermiona potom skončila 8D Ron je skvelá postava, to by mi bolo veľmi ľúto.

  2. Ron byl jedna z mých nejoblíbenějších postav (teda krom první půlky sedmého dílu) bez toho by to stálo za prd 🙂 Pokud vím, tak na konci sedmého dílu chtěla nechat zemřít Harryho, aby jí už nestrašil, ale fanoušci se vzbouřili, tak si to rozmyslela 🙂

  3. Ron je moje nejoblíbenější postava…ještě, že si to rozmyslela. Už tak zemřela spousta úžasných postav v čele s Brumbálem. To by ji fanoušci asi ukamenovali:)

  4. pani, tato informacia ma riadne prekvapila. chvalabohu ze si to Jo rozmyslela! asi by som sekla s celou seriou keby moj milovany ron zomrel. a s hermionou by to nikdy nedali dokopy…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge